BlaBlaCar prikupio 300 milijuna dolara, prisutni su i u Hrvatskoj

Thinkstock
Sa više od 20 milijuna članova u 19 zemalja, BlaBlaCar je dijeljenje prijevoza učinio uobičajenim načinom putovanja
Vidi originalni članak

BlaBlaCar, najveća svjetska zajednica za dijeljenje prijevoza, koja od ožujka 2015. djeluje i u Hrvatskoj, objavila je danas novu rundu ulaganja od 200 milijuna dolara koju predvode Insight Venture Partners i Lead Edge Capital uz sudjelovanje Vostok New Ventures. 

Kako bi se zadovoljila globalna potreba za dijeljenjem prijevoza te ubrzao rast na etabliranim i novim tržištima koja su pokazala fenomenalan potencijal, a među kojima je i Hrvatska, ova runda investicije čini BlaBlaCar jednim od najbolje financiranih europskih startupova, uz ukupno skupljenih više od 300 milijuna dolara.

Sa više od 20 milijuna članova u 19 zemalja, BlaBlaCar je dijeljenje prijevoza učinio uobičajenim načinom putovanja, stvarajući tako povoljniji oblik međugradskog putovanja temeljen u potpunosti na dotad neiskorištenom resursu, odnosno slobodnim mjestima u automobilima. BlaBlaCar povezuje one koji trebaju prijevoz na duljim relacijama s onima koji putuju u istom smjeru i imaju slobodnih mjesta kako bi jedni i drugi uštedjeli dijeleći troškove putovanja. Tim modelom BlaBlaCar je postao globalni lider ekonomije dijeljenja te pomaže učiniti cestovna putovanja učinkovitijima i povoljnijima.

BlaBlaCar su 2006. osnovali Frédéric Mazzella, CEO, Francis Nappez, CTO, i Nicolas Brusson, COO. Trenutno BlaBlaCar  radi u Hrvatskoj, Beneluxu, Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Indiji, Italiji, Meksiku, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Rusiji, Španjolskoj, Srbiji, Turskoj, Ukrajini I Ujedinjenom Kraljevstvu.

Posjeti Express