Koliko tvrtke plaćaju da bi direktori bili sigurni?

Tobias Hase/DPA/PIXSELL
Osobe na vodećim pozicijama nažalost mogu zaboraviti na privatnost, što znači da su izložene na milost i nemilost svakakvim poremećenim ličnostima
Vidi originalni članak

Zanima vas koliko je Apple spreman potrošiti kako bi njihov izvršni direktor, Tim Cook, bio siguran? Vjerujte, riječ je o velikoj svoti.

Život jednog od najplaćenijih i najznačajnijih izvršnih direktora na svijetu prilično je dragocjen. Iako sjajno zvuče sve privilegije koje idu u paketu s tom titulom, činjenica je da vas se mnogi ljudi pokušavaju dočepati.

To je zaključak kojeg možemo izvući nakon što nam je pružen uvid u to koliko na osobnu sigurnost troši prvih stotinu izvršnih direktora s Fortuneove top liste.

Apple je tako u 2014. godini potrošio skoro 700.000 dolara štiteći Cooka.

I dok se to može činiti kao prilično pozamašna svota, ona blijedi u usporedbi s tim koliko je Oracle potrošio na sigurnost svojeg direktora Larryja Ellisona i Amazon na Jeffa Bezosa, piše Fortune.

Naime dvije navedene tvrtke svoje direktora smatraju toliko vrijednima da su na osiguravanje njihove sigurnost potrošili više od 1.5 milijuna svaka.

Da, tako se pokazuje šefu da ga cijenite.

Posjeti Express