Poslovi iz snova: Ne samo da postoje nego su i sjajno plaćeni

Patricio Crooker/DPA/PIXSELL
Ako još niste pronašli svoj posao 'iz snova', nemojte očajavati, možda samo niste dovoljno tražili
Vidi originalni članak

Vjerojatno nikad ne biste ni pomislili da neki od ovih poslova postoje, a kamoli da bi mogli biti dobro plaćeni, piše Inc.com. Provjerite što se u svijetu traži i možda i vama sine ideja za pokretanjem novog posla. I samo da napomenemo, plaće koje smo naveli ne odnose se, nažalost, na Hrvatsku.

Tehničar koji diže stvari u zrak - 150.000$ godišnje

Ova osoba je zadužena da digne u zrak sve potencijalno opasne stvari i objekte koji još nisu eksplodirali. Kako bi se uspinjali na ljestvici uspješnosti, trebate doduše posjedovati određene kvalifikacije, koje nije teško dobiti.

Helikopterski pilot za dalekovode - 101.000$ godišnje

Posao se sastoji od leta uz dalekovode i provjeravanja njihove ispravnosti uz pomoć kamera koje su pričvšćene na helikopter. Samo da znate, u Americi pilotsku dozvolu možete dobiti nakon 2.000 sati provedenih u zraku.

Pilot/upravljač zračnim balonom - 70.000$ godišnje

Cijeli dan možete letjeti balonom (to je sve popularniji oblik oglašavanja), a sve što vam treba je dozvola.

Posao u sinkronizaciji - 80.000$ godišnje

Sinkronizirajte reklame, crtiće, filmove... Ne trebate posebne kvalifikacije, iako postoje tečajevi.

Igrač video igara - 50.000$ godišnje

Možete pomagati drugim igračima da se probijaju na više razine, a sve što vam treba je ljubav prema ovoj vrsti zabave. Uvjereni smo da bi našli dosta kandidata za ovaj posao.

Pisac križaljki - 70.000$ godišnje

Stvaranje križaljki za novine može se na prvi tren činiti lako, no vjerujte da je riječ o teškom poslu. Samo pokušajte napraviti jednu.

Kušač sladoleda - 60.000$ godišnje

Nije loše, zar ne?! Osoba koja se prihvati ovog posla treba doduše imati nekakvo iskustvo u svijetu kulinarstva, a ne tek biti ljubitelj sladoleda, jer treba ocijeniti okus, teksturu, miris i druge elemente.

Sommelier, tj. kušač vina - 51.000$ godišnje

Treba znati preporučiti klijentima različita vina. Mora imati položen tečaj i godine iskustva, ali nakon toga slijede putovanja i ispijanja najfinijih vina.

Stilist hrane - 77.000$ godišnje

Posao uključuje pripremanje i stiliziranje hrane za snimanje za čaopise i reklame. Uvjet je strast prema hrani i kreativnost, ali i estetski pristup. Prednost pri zapošljavanju imat će osobe koje su pohađale tečajeve iz svijeta kulinarstva.

Etički haker - 140.000$ godišnje

Ovu vrst hakera zapošljavaju vlade i zaštitarske tvrtke kako bi se obranili od drugih hakera. Potrebno je obrazovanje i iskustvo rada u IT sektoru.

Glavni časnik za preslušavanje - 140.000$ godišnje

Ako ste skloni prisluškivanju i privlači vas uhođenje, neka vam netko plati da 'osluškujete' zbivanja na društvenim mrežama i pronalazite podatke kada se i gdje spominju određene tvrtke koje će vas plaćati. Za ovaj posao, osim osobnih sklonosti, ipak bi bilo poželjno da imate kvalifikacije iz marketinga i iskustva rada na društvenim mrežama.

Inženjer na utrkama - 134.000$ godišnje

Ova osoba služi kao glavni komunikator između trkačeg automobila i vozača, kako bi na utrkama postigli najbolje uspjehe. Za ovakav posao, trebat će vam dobro znanje matematike i fizike, točnije diploma iz barem jednog od ta dva područja i dokazano iskustvo.

Lik iz nekog Disneyjevog crtića - 32.000$ godišnje

Ako vam nije problem odjenuti se kao lik iz crtića i tako paradirati cijeli dan - ovo je pravi posao za vas. Trebate biti određene visine (ovisno o liku) i izgleda, te se morate znati unijeti u određeni lik i slagati s djecom.

Holivudski kaskader - 100.000$ godišnje

Ako vas ovo zanima, budite spremni na to da će vas tući, da ćete bježati od eksplozija i da ćete živjeti u vječnoj opasnosti umjesto glavnih glumaca. No čak i uz mazohističke porive i sjajnu fizičku izdržljivost, ipak morate proći i školovanje za kaskadere.

Dizajner vrta na filmu - 84.000$ godišnje

Ako volite prirodu i imate 'oko' za uređenje zelenila, a uz to posjedujete umjetničku crtu i osnovno znanje o filmu i vrtlarenju, ovdje možete fino zaraditi.

Posjeti Express