Za ‘čudo od jakne’ tražio je 20.000, a dobio više od 9 milijuna dolara

Twitter/ Die Welt
Tkanje je od mikrofibre. Ovisno za koji se model kupac odluči
Vidi originalni članak

Jaknu je dizajnirao 29-godišnji student iz američkog Chicaga, Hiral Sanghavi, a ona u sebi sadrži sve što bilo kojem putniku može zatrebati. 

“Čudesna” jakna, za koju je već stiglo oko 70.000 narudžbi, ima jastučić za vrat, masku za oči, držač za slušalice, po džep za napitke, telefon, olovku, putovnicu, sunčane naočale, dekicu, iPad, kao i džepove s grijačima za ruke i punjač za mobitel, rukavice.

Tkanje je od mikrofibre. Ovisno za koji se model kupac odluči, cijena “najbolje putničke jakne svih vremena” bit će između 90 i 120 dolara. 

Isporuke bi trebale početi tijekom studenog, piše Poslovni dnevnik. Sanghavi je izjavio da je njegov prvobitni cilj bio na Kickstarteru prikupiti 20.000, no na kraju je skupio 9,19 milijuna dolara; njegova je jakna dosad najfinanciraniji komad odjeće. 

Za CNN je rekao da mu je ideju za kreiranje jakne dala supruga, dizajnerica koja živi na zapadnoj obali SAD-a. Sanghavi je stalno putovao iz Chicaga u posjete supruzi, i trebao je smisliti kako da mu sve što mu je potrebno bude na dohvat ruke.

Posjeti Express