Bogataši ne žele da im djeca znaju koliko novca imaju

Facebook
Djeca većine bogataša ne zna koliko su imućni njihovi roditelji, koji pak smatraju da to ne bi trebala biti 'briga' njihovih potomaka
Vidi originalni članak

Djeca bogatih roditelja rijetko razumiju kolikim imetkom raspolažu zbog toga što im većina roditelja to ne želi reći. Novac se, istina, 'krije' iza nove nogometne lopte, rođendanske zabave, posjeta tematskom parku, odjeće, nove boje na zidovima... On je svugdje, ali ga djeca ne vide.

O svojim visokim primanjima 17 posto roditelja planira obavijestiti djecu kada napune 18 godina, dok ih 18 posto nikada ne planira djeci odati kako 'stoje'.

Spectrum Millionare Corner proveo je istraživanje među osobama koje godišnje ostvaruju prihode od minimalno 100.000 dolara. Sudjelovalo je 1.000 ispitanika koji su trebali odgovoriti hoće li svojim potomcima otkriti koliko su bogati prije navršene punoljetnosti.

Većina roditelja odgovorila je da neće, jer to nema nikakve veze s njima i 'ne tiče ih se'.

Drugi razlozi zašto im neće reći, varirali su od toga „da to ne bi mogli podijeliti s prijateljima“ (što je odgovorilo njih devet posto) do straha od „anksioznosti koja bi zbog toga mogla utjecati na njihovu djecu“, što smatra 13 posto bogatih roditelja.

Oni, pak, koji su djecu informirali o bogatstvu, željeli su da oni nešto nauče o štednji i proračunu, ali samo kako bi mogli pravodobno reagirati u izvanrednim situacijama, piše Business Insider.

„Naravno da se to njih tiče, jer kada roditelji odu, djeca će morati ući u posao i shvatiti kako stvari stoje“, napomenula je na kraju Cathy McBreen iz Spectruma.

Posjeti Express