Mislite da imate kvalitete dobrog lidera? Saznajte na konferenciji Startover 8. 11.

Startover konferencija
Postoji li uopće 'posao iz snova' ili je to samo neodrživa ideja, koje su to kvalitete koje odlikuju dobrog lidera i na što moramo biti spremni uz AI alate u budućnosti teme su o kojima će se govoriti 8. studenog na konferenciji 24sata Startover
Vidi originalni članak

Pridružite nam se 8. studenog u WESPA Business & Loungeu u Zagrebu (Green Gold) na prvoj konferenciji Startover - Budućnost rada: pogled u sutra. Ulaz na konferenciju je besplatan, uz prethodnu prijavu putem službene stranice, a očekuju vas zanimljivi paneli, stručna izlaganja i inovativne ideje te primjeri uspješnih poslovnih praksi na temu budućnosti rada i održivog radnog mjesta.

Panele će voditi prof. psihologije Jelena Jelušić; prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu; predsjednik i suosnivač Global AI Ethics Institutea, dr. sc. Aco Momčilović, te freelance komunikator Petar Štefanić, koji će s panelistima pokušati doći do odgovora na najzanimljivija pitanja iz svijeta HR-a, employer brandinga i održivog poslovanja. 

Je li 'posao iz snova' održiva ideja?

Jesmo li napravili puni krug i od čuvenog pitanja "Zašto želite raditi kod nas?" došli do promjene paradigme i modifikacije u "Zašto želimo da radite kod nas?"? Upravo će na prvom panelu sudionici raspravljati o strategijama privlačenja i zadržavanja talenata, rodnoj ravnopravnosti na radnome mjestu, "prisilnom" povratku u urede, radu na daljinu i asinkronom radu te održivosti radnog mjesta s obzirom na sve navedene promjene. Bit će govora i o podršci roditeljima na radnome mjestu, ali i o važnom pitanju kako poslovi utječu na demografiju i obrnuto. Koliko je "posao iz snova" održiva ideja, što čini idealno radno mjesto te kako pomiriti želje i mogućnosti, otkrijte s nama 8. studenog uz prof. dr. sc. Mislava Antu Omazića.

Kvalitete lidera za budućnost rada

Buduće radno mjesto sa sobom nosi mnogo izazova za lidere: od korištenja tehnologije do ispravnog usmjeravanja i unapređenja radne snage, a rapidni razvoj radnog okruženja zahtijeva fleksibilne lidere s vizijom budućnosti tvrtke. Kako prepoznati i razvijati kvalitete lidera za “future of work”? Što lider treba imati u sebi, koje se potrebne kvalitete mogu razviti kroz edukaciju, koliko je važna emocionalna inteligencija, a koliko poznavanje trendova: može li se svatko od nas razviti u lidera ili je potrebno biti pravi “materijal”... O ovim ćemo temama slušati tijekom fireside chata s profesoricom psihologije Jelenom Jelušić, specijaliziranom za employer branding savjetovanje. 

Je li AI novi idealni zaposlenik, pouzdani kolega ili tek mrska konkurencija?

Kako prevladati strah od alata AI i iskoristiti potencijal nove tehnologije u službi employer brandinga i stvaranja boljeg radnog mjesta? Kako optimizirati procese i utjecati na održivost poslovanja? Treba li se bojati ukidanja radnih mjesta ili će AI otvoriti nove mogućnosti zapošljavanja? A gdje ćemo biti u tom pogledu za pet godina, doznat će stručnjak za umjetnu inteligenciju dr. sc. Aco Momčilović, koji će s panelistima pokušati doći do futurističkih predviđanja na temelju trenutnih rješenja koja su već implementirana na naša radna mjesta. 

Održive poslovne prakse u Hrvatskoj

Tko su predvodnici održivog poslovanja na domaćem terenu; koje su to poslovne prakse koje nas mogu inspirirati i na koje se načine održivost u poslovanju može manifestirati? Predstavljamo hrvatske tvrtke i kompanije s uspješnom održivom poslovnom praksom te se dotičemo održivosti u najširem smislu - od kreiranja vlastitoga kadra, optimizacije proizvodnih procesa do održivih ESG praksi uz iskusnog voditelja i freelance komunikatora Petra Štefanića. 

Prijavite se na konferenciju još danas i doznajte kako poslovati održivo i zadržati najbolje zaposlenike te pronađite inspiraciju uz najbolje domaće održive tvrtke i kompanije. Vidimo se 8. studenog.

Organizator konferencije su 24sata, a partneri su ENNA, Hrvatska gospodarska komora, INA, Erste, Fina, HEP i KONČAR.  

Posjeti Express