10 spoilera u filmovima koje nitko nije primijetio - od Ralja do Jurskog parka

Universal Pictures
Vjerojatno ste, kao i većina gledatelja, propustili neke od ovih ključnih scena koje su odale kraj filma
Vidi originalni članak

Većina velikih filmova sadrži nagovještaj o tome tko je kriv ili što će se dogoditi dalje u scenariju. Bilo da likovi sami aludiraju na svoju smrt ili primjerice trenutak kad smo vidjeli Lukeovo lice u kacigi Dartha Vader, nakon čega je bilo za pretpostaviti da bi mogla uslijediti poznata "Ja sam tvoj otac" izjava.

Ponekad gledatelji sami mogu dokučiti što slijedi, a Screen Rant je sastavio popis od 10 filmova u kojima je zaokret nagovješten na samom početku,  s tim da je većinom riječ o suptilnim metaforama koje trebate sami dokučiti, piše Independent.

Filmovi koji pak nisu na listi, a sadrže nagovještaje, ako ne i izravne spojlere, na početku su Osvetnici, Jurski park i Reservoir Dogs.

U prvom filmu Osvetnici, Tony Stark primijeti jednog od članova ekipe da igra Galagu - igru u kojoj branite Zemlju od invazije izvanzemaljaca. Na kraju filma, Osvetnici spašavaju Zemlju od invazije izvanzemaljaca.

U Jurskom parku postoji scena u helikopteru u kojoj dr. Grant pokušava spojiti dvije istovjetne kopče dok se zakopčava. Na kraju ih jednostavno zaveže jednu za drugu bez da pronađe tzv. muški dio kopče. Zanimljivo je da su svi dinosauri u parku ženke, te ne postoji način da ih se dalje uzgaja, jer kao i dvije istovjetne kopče, ne bi se trebale moći spojiti, tj. razmnožavati. No život jednostavno nađe način.

A u poznatom Tarantinovom filmu, Tim Rothov Mr. Orange nagovijesti da je tajni agent u prvoj sceni. Naime, kad Mr. Pink - lik kojeg igra Steve Buschemi, odbije dati napojnicu, Orange ga odmah cinka, zato što je prerušeni policajac.

Posjeti Express