"Kusturica je lažljivac, nije čak ni Srbin"

IPA/PIXSELL
Kusturici je ovo zadnji put, kaže, da nastupa na festivalima, jer mu je to postalo previše stresno
Vidi originalni članak

Jedan od najvećih suvremenih francuskih glumaca Gerard Depardieu, žestoko se obrušio na reditelja Emira Kusturicu na fimskom festivalu u Veneciji uoči premijere Kusturičinog filma "Na mliječnom putu". "Kusturica je običan pervarant, šibicar, on je fikcija, lažljivac", rekao je Deperdieu za talijanski dnevni list "La Repubblicu". Optužio ga je, naime, za to da krivotvori svoj identitet, svoju osobu i porijeklo kojima se predstavlja svijetu.

"On bi htio biti Ciganin, a on to nije jer je sin dobrostojećih roditelj. Također, on želi biti i Srbin, a nije niti to. On je noćna mora i kod njega je sve lažno", popljuvao ga je Depardieu, koji je, kako je rekao, na njega upozorio i talijansku glumicu Monicu Bellucci, inače svoju prijateljicu. "Rekao sam Monici da je to što s njime radi, apsurdno. Dobro ju poznajem, ona je vrlo pametna žena, lijepa, senzualna, uopće ne mogu razumjeti zašto je prihvatila snimati s takvom osobom", kazao je i optužio Kusturicu da nema sintezu, te da kod njega, osim obmane, sadržajno nema ničega drugog.

Film "Na mliječnom putu" priča je o mljekaru na liniji fronta, kojem se život tijekom rata potpuno mijenja dolaskom tajnovite Talijanske. Njegov film je u konkurenciji ukupno 20 djela za nagradu Zlatni lav. Nagrade na festivale bit će objavljene u subotu. Danas 61-godišnji Kusturica izjavio je u Veneciji da mu je ovo posljednji put da nastupa na festivalima na kojima se natječe za nagrade. I to zato što mu je takav način života postao previše stresan. "To ne znači da neću snimiti još filmova, ali se više sigurno neću natjecati", kazao je. Film s kojim nastupa u Veneciji nazvao je "svojim političkim testamentom", i to zato što je u njemu spojio rat i ljubav, kako je rekao, dva velika pokretača u ljudskim životima.

Posjeti Express