Tri pitanja za glumicu Sandru Lončarić: Bilo je uspona i padova, ali to je dio života

Sandra Šimunović/PIXSELL
U povodu premijere predstave 'Sokol ga nije volio', koja je zakazana za 21. studenog, glumica Sandra Lončarić odgovara nam na tri pitanja
Vidi originalni članak

"Sokol ga nije volio", dramski tekst jednog od najznačajnijih hrvatskih glumaca Fabijana Šovagovića, naslov je koji u povijesti kazališta Gavella zauzima posebno mjesto. Režirao ga je Božidar Violić, a od premijere 1982. "Sokol" je sedam i pol godina igrao pred publikom, prikupivši 224 izvedbe, sa Šovagovićem kao Šimom, u jednoj od njegovih kanonskih uloga. Sad se ova kazališta koprodukcijski udružuju na istom naslovu, čija je režija povjerena Filipu Šovagoviću, glumcu kazališta Gavella, ali i dramatičaru, filmskom redatelju, autoru kazališnih projekata... A on je u svojoj prvoj filmskoj ulozi igrao u filmu "Sokol ga nije volio", koji je 1988. kao svoj prvi cjelovečernji film režirao Branko Schmidt. U povodu premijere, koja je zakazana za 21. studenog, glumica Sandra Lončarić odgovara nam na tri pitanja.

Iza vas je 90-ak odigranih predstava u karijeri dugoj više od 25 godina i s oko 50 glavnih uloga, više od 30 TV i filmskih projekata. Zavidni brojevi! Kad pogledate unatrag, biste li išta mijenjali?

Ono što sam dosad naučila i iz ove perspektive sigurno bih na neke stvari drukčije reagirala, ali ne bih ništa mijenjala. Svaki projekt bio je novo stvaranje i kreiranje i to je ono što me pokreće. Bilo je tu uspona i padova, ali to je dio života, pa tako i posla.

Čini mi se kao da je Slavonija "živnula" kad je riječ o snimanju. Snimali su u Osijeku "Šutnju", pa filmove "Sveta obitelj", "Žena s gumenim rukavicama"... Budi li vam to nadu?

Uvijek mi je drago kad se u Slavoniji nešto pokrene, pa tako i snimanja. Slavonci su poznati kao dobri domaćini, a to su i mnogo puta dokazali na tim snimanjima.

Jeste li ikad odbili neku ulogu zbog vlastitih uvjerenja?

Dosad nisam imala priliku odbiti takvu ulogu jer sve što se nudilo bilo mi je prihvatljivo. Događalo se jedino da moram odbiti neku ulogu zbog termina i pretrpanog rasporeda.

Posjeti Express