7 bizarnih trenutaka Trumpove posjete Saudijskoj Arabiji

REUTERS
Tijekom vikend posjeta Saudijskoj Arabiji, apsurdni su trenuci nasmijali svjetsku javnost
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump za svoju prvu stanicu tjednog puta u inozemstvo odabrao je Saudijsku Arabiju, kraljevinu bogataša i nafte. Da je Trump "otpustio kočnice" prije putovanja do Izraela, Vatikana, Belgije i Italije dokazuje mnoštvo bizarnih trenutaka vikend-posjete koje su ovjekovječile i kamere.

Kad je Trump večerao u Saudijskoj Arabiji, njegov je omiljen obrok - odrezak i ketchup, navodno poslužen uz tradicionalne domaće specijalitete poput riže i janjetine.

Trump, državni tajnik  Rex Tillerson i trgovinski tajnik Wilbur Ross zaplesali su držeći mačeve tijekom ceremonije dobrodošlice 20. svibnja.

Pozirali su u palači Murabba, gdje su bili gosti kralja Salaman bin Abdulaziz Al Sauda.

Američka country zvijezda Toby Keith tu je večer održao koncert u Rijadu, a Trump je tijekom live streama koncerta samo prošao pored mjesta događaja u golf vozilu. S njim su bili Melania i kralj Salaman, a ženama nije bilo dopušteno prisustvovati koncetu.

Trump je u Rijadu odsjeo u luksuznom hotelu Ritz-Carlton.

U znak pozdrava i zahvalnosti za posjet, hotelsko pročelje iskorišteno je kao platno na kojem su se izmijenjivale slike njega i kralja, zajedno sa zastavama SAD-a i Saudijske Arabije.

Trump je izrazio divljenje prema cipelama koje je nosio egipatski predsjednikAbdel Fattah al-Sisi', koje su imali poseban sjaj.

Trump je njegove cipele komentirao riječima: "Super su mi vaše cipele. Čovječe, kakve cipele. Čovječe!".

Državni tajnik za trgovinu uhvaćen je kako drijema tijekom velikog Trumpovog govora o borbi s terorizmom u nedjelju.

Trump, al-Sisi i Salaman postavili su dlanove na svjetleću kuglu za svečano otvaranje Globalnog centra za borbu s ekstremističkom ideologijom. Twitter se "zapalio" s brojem pošalica na račun te fotografije.

 

 

Posjeti Express