Britanski Mamić: Voli striptiz, nogomet, pivo i novac

News Syndication/PIXSELL
Iako ima bogatstvo, umjesto aktovke uzima najlonsku vrećicu, a omiljena su mu zabava oklade na brzinu ispijanja piva
Vidi originalni članak

Mike Ashley(52), osnivač sportske linije odjeće i dodataka Sports Direct te vlasnik Newcastle Uniteda, jedan je od najvećih britanskih milijardera. Iako njegove poslovni potezi svakako zaslužuju pohvale, puno je poznatiji po svom imidžu party životinje.

Povraćao u kamin

Naime, nedavno je bio optužen u tužbi zbog dogovaranja oklade u pubu, koja bi ga, da se nisu dogovorili, koštala 15 milijuna funti. 

Osim toga, prema pričama svjedoka na jednom je ručku u društvu popio cijelu zalihu vrhunskog crnog vina jednog uglednog restorana, čija boca košta 3500 eura. Nakon toga se, očito pijan, uputio na poslovni sastanak.

To je završilo veselo - povraćao je u kamin, piše Business Insider.

Iako su njegove tvrtke teme dnevnih naslovnica, on kao osoba je poprilična zagonetka - rijetko daje intervjue i prezire biti u središtu pozornosti.

Iz ničega stvorio carstvo

Ono što se o Ashleyu ipak zna je da je odrastao u malom bungalovu u engleskom Burnhamu. Sa samo 18 godina tamo je otvorio i svoj prvi dućan Sports Directa, a marljivim je radom te lukavštinama brzo otvarao nove.

Ima udjele u Newcastle Unitedu i Rangers FC-u, a procjenjuje se da njegovo osobno bogatstvo iznosi oko pet milijardi eura.

Ono što se još zna o njemu je da može ispiti pintu (473 ml) piva u vremenu kraćem od 10 sekundi, obožava se kockati i ne boji se skinuti majicu, a tome svjedoče ekskluzivne fotografije koje su ulovili paparazzi:

Posjeti Express