Burt Reynolds preminuo u 82. godini života

Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
Vidi originalni članak

Glumački velikan Burt Reynolds preminuo je u 82. godini života. Reynolds se godinama borio sa zdravstvenim problemima, a nedavno je pušten iz bolnice u Floridi u kojoj se nalazio zbog groznice i dehidracije. Glumac je navodno umro od posljedica srčanog udara, pišu mediji. 

Glumac, rođen 1936. u američkoj saveznoj državi Georgiji, stekao je svjetsku slavu ulogama u filmovima "Oslobađanje" (1972.) u kojemu je glumio s Jonom Voightom i "Kralj pornića" (1997.) Paula Thomasa Andersona s Markom Wahlbergom. Velik uspjeh doživio je i s filmom "Smokey i bandit" (1977.).

Glumac koji je karijeru počeo krajem 50-ih, okušao se i kao redatelj u 70-im i 80-im snimivši nekoliko filmova. 1998. godine nominiran je za Oscara za najboljeg sporednog glumca za ulogu Jacka Hornera, redatelja pornografskih filmova u dugometražnom filmu "Kralj pornića" ("Boogie Nights"). Premda nije dobio zlatni kipić, te je godine osvojio Zlatni globus za isti film.

Glumca čiji su zaštitni znak bili njegovi brkovi, kritika je prošle godine pohvalila za ulogu u neovisnom filmu "Posljednja filmska zvijezda".

Burt Reynolds je bio seks simbol i slamatelj ženskih srdaca te prvi muškarac koji se gol slikao za Cosmopolitan

Film Oslobađanje donio mu je svjetsku slavu. Burt je navodno sve svoje opasne akcijske scene radio sam, bez kaskadera. Umalo je fatalno nastradao u sceni u kojoj se u kanuu spušta niz vodopad. Nakon filmske slave, uslijedila je i naslovnica Cosmopolitana koje se, 'pod stare dane', sramio.

Neposredno prije smrti, Burt je bio na filmskom setu s kolegama Bradom Pittom, Leonardom DiCaprijem i Margot Robbie snimajući film "Once Upon a Time in Hollywood" redatelja Quentina Tarantina.

Posjeti Express