Cijeli život u carstvu orgija, prostituki i droge

Twitter
Skandalozni život velikog boksača obilježila je seksualna ovisnost i nasilje
Vidi originalni članak

Legendarni boksač Mike Tyson, koji je osim izuzetne vještine postao zapamćen i po tome što je suparniku Evaderu Holyfieldu odgrizao uho, slavi 51. rođendan.

Njegov život je do sada bio sve samo ne običan, a sam priznaje kako mnogi ono što je do sada radio gledaju s prezirom.

Kao mali je bio seksualno zlostavljan

- Kad sam bio jako mali bio sam seksualno zlostavljan. Stariji čovjek me je doslovno zgrabio s ulice i odvukao. Bilo je to samo jednom, nikad ga više nisam vidio. Imao sam sedam godina i nekako sam uspio pobjeći od tog čovjeka, ali nisam prijavio policiji. Nitko nije trebao znati za to i nikome nisam pričao o tome jer se to nikoga ne bi trebalo ticati. Ne mogu vam dati odgovor na pitanje je li me taj događaj promijenio, ne znam ni sam. Nije mi neugodno pričati o tome i nije me sram zbog toga - ispričao je tada 48-godišnji Iron Mike u radijskoj emisiji 'The Opie and Jimmy Show'.

Doping kontrole prolazio uz pomoć lažnog penisa

- Koristio sam lažni penis koji je radio najnormalnije, ali ne za sve aktivnosti, samo za test. U njemu se nalazio tuđi urin. Naravno, morate se samo nadati da je mokraća čista i da vam u penis slučajno ne stave urin žene koja je upravo napravila test za trudnoću - kroz smijeh je rekao Mike Tyson (47).

Dodao je da ga nikad nisu uhvatili. Bivši boksač godinama je bio ovisnik o kokainu, a često je pušio i marihuanu. Tyson je 1991. optužen za silovanje 18-godišnje djevojke te je tri godine proveo u zavoru. 

U zatvoru se toliko seksao da nije mogao ni hodati

Neispričana istina ime je autobiografije boksača Mikea Tysona. U njoj se nalazi niz kontroverzi, a javnost je počela secirati dio po dio uz devedesetih godina prošlog stoljeća. 

Piše u njoj tako da se Mike za vrijeme boravka u zatvoru u Indianapolisu od 1992. do 1995. toliko seksao da nije mogao hodati, a kamoli trenirati. 'Oporavljao' se cijeli dan u svojoj ćeliji.

Prije odlaska u zatvor imao je toliko seksa da je spavao dnevno s po 15 žena što se kasnije nastavilo i u zatvoru. Tri je godine proveo tamo, a uspio je zavesti i ženu koja je bila savjetnica za borbu protiv droge. Navodo joj je ponudio 10 tisuća dolara za seks na što je ona pristala. Od tada ga je redovno posjećivala, a slatka 'praksa' se nastavila.

Jedan od njegovih najodanijih tjelohranitelja jednom je prilikom pokazao popis imena žena s kojim je Tyson spavao u životu. Brojka ide preko 1300.

Ni Naomi Campbell mu nije odoljela

U nekim neobjavljenim pričama stoji da se Mike seksao s Naomi Campbell u javnom WC-u na jednoj zabavi u New Yorku, a dok su se potajno družili, mir im je čuvao njegov menadžer.

- Vidio sam da Mike razgovora s djevojkom koja prekrasno izgleda. Nisam bio siguran o kome se radi, ali kada sam pogledao bolje, shvatio sam da je to bila Naomi Campbell. Mike mi je rekao da ide na WC, a potom je ona krenula s njim. Došao sam do vrata WC-a i tko god je htio ući od drugih ljudi, morao bi im govoriti da je zauzeto i da i ja čekam red - rekao je Mikeov menadžer Rory Holloway.

Holloway kaže kako je dugi niz godina iz poštovanja prema Tysonu o svemu šutio, no onda je ipak 'progovorio' u knjizi 'Taming the Beast: The Untold Story of Mike Tyson'. 

Žene su padale na njegov imidž "opasnog dečka"

- U ringu ga nitko nije mogao zaustaviti, to sam znao. On je mogao pasti jedino zbog svoje slabosti prema ženama. Njegove odluke nitko nije mogao mijenjati, a sve su imale veze sa seksom i ženama - piše Holloway te otkriva kako su ga on i nekoliko drugih tjelohranitelja morali paziti 24 sata dnevno. 

Djevojke su se, kako tvrdi Holloway, samo pojavljivale i uživale u njegovom novcu i reputaciji 'zločestog dečka'.

- Čudi me što ga puno drugih žena nije tužilo - piše Holloway. 

Nadrogirani nasilnik 

Sam je Mike priznao je da su ga s razlogom zvali najgorim čovjekom u svijetu. U intervjuu za časopis Las Vegas Weekly otkrio je što ga je natjeralo da ostavi drogu i alkohol.

- Istodobno sam šmrkao kokain, intravenozno uzimao morfij, pio viagru i konjak te pušio marihuanu. Gledao sam tih sedam prostitutki i postao paranoičan. U mene kao da je ušao vrag. Izudarao sam ih, izvrijeđao i potjerao - prisjetio se bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji incidenta u hotelskoj sobi 2009. 

Poslije se pokajao i dobrovoljno otišao na liječenje. Zakleo se da više neće piti i drogirati se - a danas je navodno čist osam godina.

Zbog bankrota izgubio zlatnu vilu

Luksuzna vila u američkom Southingtonu, Ohiu, u kojoj je nekoć živio, 2015. je pretvorena u crkvu. Loša narav, još gori financijski savjetnici i štošta drugo, također loše, 'kumovali' su Tysonovom bankrotu zbog kojeg je 1999. godine morao prodati velebni dom za 1,3 milijuna dolara . Tyson je u vili živio u drugoj polovici 80-ih te prvoj 90-ih dok je trenirao za borbe pod vodstvom Don Kinga.

Kao što je to često puta slučaj, siromašni dječak svoje brzo stečeno bogatstvo je potrošio na pomalo kičasto uređenje pa je tako veći dio vile ukrašen zlatom, kojeg ima i u mramornoj kupaonici , a posebno se isticao jacuzzi s ogledalima na stropu i velikim prozorima s pogledom u prirodu. U vili se nalazi pet spavaćih soba , nekoliko većih i manjih dnevnih boravaka, sedam kupaonica, dvije unutarnje garaže, jedna vanjska, bazen, igralište za košarku te prostor s kavezima za tigrove

Kritika današnjim boksačima

Kaže da današnji boks ne može gledati jer nema koga niti vidjeti.

- Pa današnja generacija je sramotna. Kad sam imao 20 godina, bio sam spreman umrijeti da ostvarim svoj cilj. Današnji boksači nemaju takav nagon, svi su nekako mlaki - kaže Tyson.

Željezni Mike još je najmlađi prvak u teškaškoj povijesti boksa. Kad je nokautirao Treveora Berbicka, imao je 20 godina i četiri mjeseca.

- Mladi boksači danas nemaju želju postići velike stvari. Bave se boksom samo da kažu da boksaju. Imidž im je puno važniji od naslova, a to je velika sramota - istaknuo je Tyson.

Posjeti Express