Epski povratnici: Svjetski mediji bruje o Hrvatima

Screenshot
Većina svjetskih medija piše o hrvatskoj pobjedi nad Englezima, nakon što su mnogi prognozirali pobjedu otočana
Vidi originalni članak

Vodeći svjetski mediji izvijestili su o pobjedi Hrvatske protiv Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva i svaki od njih objavio je čitav niz hvalospjeva na račun Hrvatske, koja je igrala do posljednjeg atoma snage, pa i malo više.

Španjolski AS i Mundo Deportivo pišu tako o epskoj hrvatskoj pobjedi, a na naslovnicama se 'hvale' Ivanom Rakitićem i Lukom Modrićem, koji igraju u Barceloni, odnosno Realu.

AS pak ističe kako je Hrvatska igrala iz srca, punim plućima.

Independent je dokazao zašto je ugledan, jer je jedan od rijetkih otočkih medija Hrvatskoj poželio sreću u daljnjem natjecanju.

Naime, većina medija u Engleskoj u četvrtak je manje pisala o Hrvatskoj i uglavnom su se osvrnuli na to kako im je mlada engleska reprezentacija ponudila velike snove, te kako mogu biti ponosni na rezultat. 

Razumljivo je da su više prostora posvetili svojoj reprezentaciji, poput primjerice Guardiana, koji je dobar prostor posvetio i našima, naročito Mariju Mandžukiću čiji je gol srušio engleske snove o finalu.

Hrvate su pohvalili i Amerikanci.

Daily News tako malo spušta Englezima naslovom "It's not coming home".

Na naslovnici su se osvrnuli i na englesko ponižavanje hrvatske reprezentacije danima prije utakmice.

Belgijski Gazet također je objavio sve o pobjedi Hrvatske u svim svojim izdanjima.

I za kraj, francuski L'Equipe se raspisao o Hrvatskoj, a kako i ne bi kad im stižemo u nedjelju na veliko finale.

Na naslovnici su Hrvatsku nazvali "povratnicima". Les Revenants, aludirajući na to da smo od 1:0 za Engleze potpuno preokrenuli rezultat i slavili 2:1.

Posjeti Express