Nevjerojatne priče iz zatvora: Homofob ljubav pronašao u drugom muškarcu

Thinkstock
U zatvoru se odvijaju čudne priče kao i svugdje drugdje, tako su neki nevini zatvoreni, a neki krivi slučajno pušteni
Vidi originalni članak

Svi zatvorenici imaju jednu najveću želju: da izađu van. Zbog toga su česti pokušaji bijega, jer dani ondje prolaze sporije nego vani.

Mnogi ipak pokušavaju vrijeme koje moraju provesti unutra (pogotovo ako služe doživotnu robiju), učiniti što 'normalnijim', pa traže ljubav i uzbuđenje.

Yahoo je donio neke od najčudnijih zatvorskih priča, od pokušaja bijegova do prvih homoseksualnih vjenčanja. 

Bijeg helikopterom

John Killick i njegova ruska ljubavnica postali su zloglasni diljem svijeta 1999. godine, nakon što je Lucy Dudko otela helikopter, držeći pilota na nišanu, i s njim dragoga izvukla iz zatvora.

Lucy je unajmila helikopter za let iznad olimpijskog stadiona u Sydneyju, koji je izgrađen nedaleko zatvora u kojem je boravio njezin dragi. No tijekom leta izvadila je pištolj i pilota natjerala da krene prema Silverwater zatvoru.

Killick je poslije priznao da su isplanirali bijeg tijekom njezinih posjeta. A zbog uvjeta svoje kazne, 72-godišnji Killink ne smije kontaktirati Dudko prije nego navrši 80 godina, kad je planira pozvati na kavu.

Dva homofoba su se vjenčala u zatvoru

Dva muškarca optužena za ubojstva homoseksualaca, obavila su prvo zatvorsko gay vjenčanje na svijetu.

Mihail Gallantinov se oženio za Marca Goodwina u 15-minutnoj ceremoniji u zatvoru nedaleko Yorka u Ujedinjenom Kraljevstvu, u ožujku 2015. godine. 

40-godišnji Gallatinov služi doživotnu kaznu zboh toga što je 1997. ubio 28-godišnjeg Adriana Kaminskija, dok 31-godišnji Goodwin isto služi doživotnu kaznu zbog ubojstva 57-godišnjeg Malcolma Benfolda. dok je bio na pohodu protiv homoseksualaca.

Tijekom bijega od policije, snimio pjesmu sa Sex Pistolsima

Ronnie Biggs je poznat kao sudionik velike pljačke vlaka. Proveo je godine u bijegu, putujući diljem svijeta, od Brazila do Melbournea, prije nego se konačno vratio u Ujedinjeno Kraljevstvo, kratko prije smrti s 84 godine.

No odvažan bjegunac je postao svojevrsni junak među pukom zbog svojih dogodovština, među kojima je i snimanje pjesme s poznatim Sex Pistolsima.

Muškarac koji je slučajno otpušten iz zatvora, zadirkuje policiju preko Facebooka

Jedan pljačkaš, zabunom otpušten iz zatvora nekoliko mjeseci nakon što je počelo odsluživati devetogodišnju kaznu, odlučio je zezati policiju tako što im putem Facebooka šalje svoje fotografije. Tako im je poslao jednu na kojoj stoji ispred policijskog kombija i drugu na kojoj pije u pivnici.

Policija i dalje nije ulovila 34-godišnjeg Ryana Byrnea, te mole građane da im jave bilo koje informacije koje bi mogle pomoći u njegovom uhićenju.

Nevin čovjek pušten nakon 36 godina provedenih u zatvoru

Michael Hanline proveo je pola života iza rešetaka zbog ubojstva koje nije počinio, sve dok nije oslobođen zbog DNK dokaza.

69-godišnji Hanline oslobođen je u studenom prošle godine, a odmah nakon izlaska iz zatvora otišao je ispobati hamburger u jedan lanac brze hrane, kako bi vidio je li tako dobar kao što tvrde u reklami.

"Dakle ovo je okus mesa", izjavio je nakon prvog zalogaja, a video njegovog prvog obroka nakon izlaska iz zatvora, pogledalo je više od milijun ljudi.

Posjeti Express