Kolinda je jedva čekala baciti se poljupcima na pokal

Michael Dalder/REUTERS/PIXSELL
Pristojno je pričekala da pokal pozdravi prvo Macron, već sljedećeg trena sasvim si je dala oduška
Vidi originalni članak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović bila je posebno ponosna i sretna što može nastup naše reprezentacije pratiti u finalu SP-a u Rusiji u posebnom društvu, s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom

Žustro je navijala iz predsjedničke lože tijekom cijele utakmice i slala podršku našim igračima. No njoj posebno drag ali i tužan trenutak bio je dodjela vrijednog zlatnog trofeja prvenstva. A vidjelo se to i u trenucima nakon utakmice kad se na pokal bacila za kategoriju srčanije nego Macron kao predsjednik zemlje čija je nogometna reprezentacija zapravo osvojila prvenstvo, pa bi onda on, po nekoj logici, imao veće pravo ljubiti pokal nego ona.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, kako možete vidjeti u video snimci, trofej je donio i pokazao kolegama predsjednicima, a Grabar Kitarović je trofej čeznutljivo gledala. Čeznutljivo ga je gledao i Macron, samo što je on, kao francuski predsjednik, imao taj luksuz da za njim posegne i poljubi ga.

Bio je to hrvatskoj predsjednici okidač da se i ona baci na pokal, možda čak refleksno, mogao se steći dojam da je Macrona umalo izgurala. Infantino je sve to strpljivo i pristojno pratio, držeći pokal, a onda u jednom trenutku ipak kao da se malo ispričao predsjednici što joj odnosi predmet obožavanja, jer, eto, protokol kaže da ga sad ipak mora predati onima koji su ga osvojili.

Nakon što je Kolinda izljubila trofej, svoju sreću i tugu podijelila je i s našim i s francuskim igračima, kojima je pristupila kao izrazito strastvena navijačica i jednom po jednom bacala im se u zagrljaj, ne radeći preveliku razliku između naših u odnosu na francuske sportaše. 

Srebrne medalje igračima uručili su Infantino i ruski predsjednik Vladimir Putin, a naša predsjednica i francuski predsjednik čestitali su im na odličnoj finalnoj utakmici. 

Posjeti Express