Milijarder nudi bogatstvo za Titovu kuću u New Yorku

https://www.elliman.com
Agencija nije htjela otkriti identitet potencijalnog kupca, čija je ponuda najozbiljnija do sada
Vidi originalni članak

Izvor iz srpske Vlade potvrdio je za Blic kako je za Titovu rezidenciju u New Yorku, čuvenu Beekmanovu kuću, stigla najozbiljnija ponuda do sada.

Misteriozni milijarder, čiji identitet agencija koja prodaje rezidenciju ne želi otkriti nudi 50 milijuna dolara.

"Ponuda od 50 milijuna dolara je preliminarna. Kada se države bivše Jugoslavije slože oko ponude, počet ćemo pregovore s kupcem, a cijena na kraju možda bude i veća", navodi izvor iz Vlade Srbije.

Ponuda od 50 milijuna dolara je inače oglašena cijena za ovu nekretninu, a države bivše Jugoslavije su se dogovorile da je neće prodati za manje od 40 milijuna eura. No, kako se čini, prava cijena bi moglo debelo premašiti traženu cifru, što nije ni čudo obzirom na povijesni i arhitektonski značaj nekretnine, kao i njezinu lokaciju na Petoj aveniji. To je inače najtraženija lokacija za nekretnine među bogatašima, koji znaju čekati godinama da se u toj aveniji oglasi neka nekretnina na prodaju.

U toj je zgradi smještena Misija Srbije u UN-u, koja od 1992. godine plaća oko 15.000 dolara mjesečnih troškova. Nakon što se nekretnina proda, Srbiji će prvo biti vraćeni svi troškovi, a nakon toga će se podijeliti ostatak između Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije i Makedonije.

Ista agencija uskoro će oglasiti i prodaju luksuznog penthousea na Manhattanu, koji je također pripadao jugoslavenskoj državi, a za taj su penthouse prema pisanju medija zainteresirani Robert De Niro i Jack Nicholson.

Posjeti Express