Moćni bankari: Unajmili prostitutku da pridobiju klijenta

Naughtydubai
Mutni poslovi: Ruskinju Michellu (25) navodno su unajmili vodeći bankari iz grupe Goldman Sachs kako bi impresionirali libijskog investitora od kojeg će imati velike koristi
Vidi originalni članak

Prostitutku koju je navodno angažirao bankar vodeće investicijske bankarske grupacije Goldman Sachs za seks s Bliskoistočnim klijentom identificirana je kao 25-godišnja Ruskinja koja zarađuje oko pet milijuna kuna na godinu. 

Prostitutku, poznatu samo pod imenom Michella, unajmio je izvršni direktor Goldman Sachsa Youssef Kabbaj kako bi zadivio libijskog investitora prije potpisivanja unosnog posla. 

Oglas na kojem se Michella reklamira navodi "Imam seksi obline i velik apetit za zločeste igrice"

Ona se pojavila na britanskom Visokom sudu gdje libijski investitori tuže za 846 milijuna funti izgubljenih nakon niza katastrofalnih poslovanja u 2008. godini. Investitori tvrde kako su ih iz Goldman Sachsa neprimjerenim metodama naveli da ulažu kod njih, iskorištvajući njigovu ranjivost i narušavajući poslovno povjerlljiv odnos.

Na sudu je navedeno da je Kabbaju plaćeno da odvede Haitema Zartiju u Dubai, smjesti investitora u hotel od pet zvjezdica i osigura mu noć s dvije žene. Trebalo je zadiviti starijeg Zartijevog brata Mustafu, starijeg čelnika libijske investicijske grupacije iz Gadafijeve ere. Jedna od tih žena kojima je plaćeno da provedu noć s klijentom je upravo Michella.

Ona je pak za novinare utvrdila da "čak i ako sam ga srela, ne sjećam se što se dogodilo prije osam godina".

Goldman Sachs odbija vezu s ovim događajima te tvrde kako se nisu ogriješili o zakon, kao niti unajmljivali prostitutke.

Posjeti Express