Novi pekarski hit ili užas – burek s eurokremom

Grgo Jelavic (PIXSELL)
Pekarica Mara je htjela unijeti malo živosti u svoju ponudu u obiteljskoj pekarni i tako je došla do ideje za ovaj neobičan burek
Vidi originalni članak

Na prvi pogled djeluje čudno, ali se svakog dana traži - 'tepsija više'. Je li u pitanju radoznalost ili nešto drugo, ali za burekom s eurokremom nastala je prava pomama u beogradskoj pekarni. 

Vlasnica Mara s kojom su razgovarali novinari Blica ispričala je da joj je ideja pala na pamet jednog dana kada je razmišljala da u ponudu uvrsti neki 'slatki' burek.

"Htjela sam neku promjenu, nešto neobično", rekla je za Blic, a obiteljsku pekarnu koja postoji već 15 godina vodi zadnje dvije godine.

Burek s eurokremom joj je u ponudi četiri mjeseca, a reakcije su različite. Neki se čude, nekima ne pada na pamet to probati, ali kako je vrijeme odmicalo, burek s eurokremom je sve popularniji.

"Na početku su burek kupovale samo mlađe generacije, ali sada zaista dolaze svi", objašnjava Mara.

Mara tvrdi da je okus sličan palačinkama. Što se tiče načina pravljenja, radi se isto kao i običan burek, samo se umjesto sira, jabuka, mesa ili zelja stavlja eurokrem. 

Mara dnevno proda i do 15 tepsija bureka s eurokremom, a prosjek je desetak tepsija. Burek s eurokremom prodaje po kilogramu, cijena je 600 dinara, što je oko 35 kuna.

Posjeti Express