Oteli su je i silovali kada je imala 13 godina. Mučenje je trajalo satima...

DPA/PIXSELL
Indijsko sudstvo kronično je sporo, a poseban problem je suđenje zbog silovanja gdje slučajevi nerijetko traju i više od 10 godina
Vidi originalni članak

Nakon trideset svjedočenja, šest suđenja i 11 godina, njezini silovatelji su osuđeni. 

Imala je 13 godina i vraćala se s posla u jednom gradu na sjeveru Indije kada su je presrela četvorica mladića stari između 17 i 19 godina. Oteli su je i satima silovali na posjedu Gaurava Shukla, sina bogatog političara.

Shukla je tada imao 18 godina i bio je arhetip sina razmetnog. Njegov odvjetnik i dalje tvrdi da nije sudjelovao u silovanju, ali je potvrdio da njegov klijent ima još dvije optužnice zbog pokušaja ubojstva i kriminalnog udruživanja.

R.K.S. Rathore, zamjenik šefa policija u gradu Lucknow kaže da još uvijek nije zaboravio krvavu tinejdžericu koju su doveli u policijsku postaju nekoliko sati nakon silovanja. "Bilo je očito da je netko brutalno postupao s njom", rekao je Rathore za Washington Post. 

Odmah je prebačena u bolnicu gdje ju je doktorica pregledala kako bi ustanovila postoje li znakovi silovanja. Iako je tinejdžerica idućeg dana završila na hitnoj zbog pretjeranog vaginalnog krvarenja, iako je tjednima nakon silovanja krvarila, doktorica je napisala u izvještaj da ne postoji jasni znakovi silovanja.

"Posljednjih jedanaest godina nismo imali niti jedan sretan dan", rekla je žrtvina majka. Ona još uvijek ne može govoriti o tragičnom događaju da se ne rasplače. Silovanje je bilo tek početak njihovih nevolja. Prijetili su im smrću, Shuklini pobornici su tražili da odustanu od tužbe, vlasti su kćer stavile u pritvor na 18 mjeseci i roditelji su je mogli samo nekoliko puta mjesečno.

Policija je s vremenom uhvatila i privela Shuklu i još petoricu muškaraca. Dvojica su osuđena 2007. godine, a treći je osuđen šest godina. Dvojica osuđenih maloljetnika su proveli neko vrijeeme u popravnim domovima da bi poginuli u prometnim nesrećama nakon izlaska.

Shukla i njegovi odvjetnici odugovlačili su sa suđenjem. Prvo su se borili da dokažu kako je on bio maloljetan u to vrijeme, zatim su izbjegavali dolaske na ročišta. Toliko vremena je prošlo da je Shukla oženio se i dobio sina. "Ja sam izgubila dostojanstvo, izgubila sam djetinjstvo, a on živi sretan bračni život", priča žrtva.

Suđenje je završeno u veljači, a 13. travnja Shukla je osuđen na deset godina zatvora.

"Nakon svih ovih godina, čekanju je napokon kraj", izjavila je žrtva.

Posjeti Express