Otkrivene jezive podzemne ćelije u kojima su islamisti držali svoje robinje

Screenshot Sky News
Ćelije, čiji ulazi izgledaju kao ulazi u šahtove otkrivene su na sjeveru Sirije
Vidi originalni članak

Šokantne fotografije koje su se pojavile u javnosti pokazuju jezive podzemne ćelije u kojima su teroristi Islamske države kao svoje zarobljenice i robinje držali žene Jezide. 

Ćelije, čiji ulazi izgledaju kao ulazi u šahtove otkrivene su na sjeveru Sirije i samo su dio horora kojeg su zarobljenice prolazile u skučenim i mračnim ćelijama u kojima su provodile više sati dnevno.

Džihadisti su ih prislili da u ćelijama provode većinu vremena, gdje su tako pod zemljom jele, spavale i boravile većinu vremena. Još uvijek se ne zna što se s tim ženama dogodilo i gdje bi sada mogle biti.

No, jedan primjer iz ćelije govori o očaju kojeg su svaki dan prolazile. Na zidovima se vide slike koje su očito same naslikale, a koje opisuju njihov život pod zemljom.

Na nekim se slikama vide uspomene iz njihovih života prije nego ih je uništila Islamska država. Jedna slika, izvještava Sky News koji je objavio snimke ćelija, pokazuje veliku kuću s autom i životinjama ispred nje.

Ovo jezivo otkriće tek je zadnje u nizu otkrića brutalnih ubojstava, silovanja, sakaćenja i porobljavanja koje islamisti protiv manjina provode na okupiranim područjima. 

Islamisti su Jezide počeli progoniti u kolovozu prošle godine u okolici Sinjara u Iraku. UN već mjesecima upozorava da će se ono što islamisti rade Jezidima uskoro pretvoriti u genocid.

Po cijeloj Siriji otkrivene su masovne grobnice i vjeruje su da su tamo bačena tijela stotina Jezida, što je samo dio etničkog čišćenja kojeg islamisti sustavno provode.

Posjeti Express