Poruka iz Nizozemske: Podržite marš za životinje

screenshot/youtube
Brojne slavne osobe iz Hrvatske podržale su inicijativu, ali podrška je stigla i iz daleke Nizozemske
Vidi originalni članak

Povodom Međunarodnog dana prava životinja, 9. prosinca 2017. središtem Zagreba marširat će stotine ljudi kako bi ukazali na nepravdu koja se svakodnevno događa životinjama. 

Duga i glasna povorka krenut će u 11 sati s Trga kralja Tomislava pozivajući sve da se zauzmu za bolji, humaniji i pravedniji svijet za sve životinjske vrste. Poziva se na progovaranje uime onih koji se ne mogu izboriti za sebe – za sve krave, svinje, pse, kokoši, mačke, ribe i druge životinje koje se muče i ubijaju u prehrambenoj industriji, radi odijevanja, u laboratorijima, radi zabave, odnosno sve koje ljudi iskorištavaju. 

Uz potporu bubnjara, mnogi prijatelji životinja koračat će noseći brojne transparente, zastave i zviždaljke kako bi svoje glasove stopili u jedan glas koji će zahtijevati pravo na život bez ugnjetavanja i ropstva kao neosporivo pravo za sve. 

Maršu za životinje priključit će se sudionici iz Zagreba, Osijeka i ostalih gradova Hrvatske, a očekuje se i podrška iz inozemstva. Povorka će krenuti s Trga Kralja Tomislava pa uz Park Josipa Jurja Strossmayera i Zrinjevac kroz Teslinu, Masarykovu, Frankopansku ulicu i Ilicu doći poslije 12 sati na Trg bana Jelačića te, nakon kratkog zadržavanja, nastaviti Jurišićevom do Trga hrvatskih velikana.

Ivana Crnoja, predsjednica Udruge Pobjede koja suorganizira event, izjavila je: "U današnje vrijeme pokret za prava životinja svakodnevno raste i jača diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Marš je prilika za sve nas da stanemo ujedinjeni i pokažemo da životinje nisu naše vlasništvo koje možemo koristiti za hranu, odjeću, zabavu ili za eksperimentiranje."

Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja, dodao je: "Sudionici Marša pokazat će da je suosjećajan način života itekako moguć te vjerujemo da ćemo potaknuti mnoge da nam se pridruže u borbi za prava životinja.”  

Na sudjelovanje u Maršu za životinje dobrodošli su svi koji na bilo koji način žele dobro životinjama, a više informacija nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Svoj dolazak najavile su i poznate osobe iz hrvatskog javnog života: Ibrica Jusić, Lucija Šerbedžija, Filip Riđički, Antonija Stanišić, Robert Kurbaša, Igor Barberić, Lida Hamar Paladin i drugi.

Marš za životinje podržale su i brojne udruge iz Hrvatske, a stigla je i podrška s neobične adrese. Iz Nizozemske.

Naime, članica nizozemskog Senata Christine Teunissen iz Stranke za životinje izraila je svoju podršku putem snimke objavljene na društvenim mrežama. 

Posjeti Express