Poslušajte dvije pjesme Boba Dylana s još neobjavljenog albuma

Xavier Badosa
Kao i na prošlom albumu riječ je o obradama klasika. Ali, ovaj album sada zovu "uncover-album", evo i zašto
Vidi originalni članak

Bob Dylan se ne predaje ni na pragu 75. rođendana. Točnije, četiri dana uoči rođendana izdat će svoj 37. album po redu, "Fallen angels”, koji obuhvaća 12 njegovih obrada američkih glazbenih klasika iz 1940-ih i 1950-ih. Dylan je odabrao pjesme Johnnyja Mercera, Harolda Arlena, Sammyja Cahna i Carolyn Leigh. Vrlo nalik Dylanovom prethodnom albumu “Shadows in the night”, na kojem je odabrao sve osim jedne pjesme koje je u nekom trenutku pjevao Frank Sinatra.

Pjesmu “Melancholy mood” možete besplatno poslušati ovdje, dok pjesmu “All the way” možete besplatno poslušati ovdje. Već povodom prethodnog albuma Dylana su neki kritizirali za to što obrađuje pjesme koje su već toliko puta obrađene. No, on im je odgovorio prošle godine u jednom od rijetkih intervjua.

“Te su pjesme nakon desetljeća zapravo pokopane. A ono što ja i moj bend u suštini radimo, jest da ih iskopavamo i ponovo ih iznosimo na svjetlo”, rekao je Dylan za AARP prošle godine. Njegov album danas zato sve češće više ne najavljuju kao “cover-album”, nego kao “uncover-album”. A za razliku od većeg dijela karijere, tijekom koje je svoje pjesme “pjevao” nerijetko i preko granica nerazumljivog mumljanja, njegove obrade su nešto sasvim drugačije.

Posjeti Express