Srećković će ovu veliku vilu dobiti za 442 kune

Screenshot Vimeo
Ova kuća na tržištu vrijedi dva milijuna kuna, ali vlasnik je ne može prodati, pa se odlučio na nesvakidašnji potez
Vidi originalni članak

Izvrstan je trenutak za kupovinu nekretnine u Italiji. Ovih dana jednu doslovno daruju. Treba samo kupiti srećku i čekati listopad. Međutim, prodavaču i nije baš neko veselje, piše Insider.

Jedan Britanac prodaje svoju imovinu u regiji Abruzzo putem lutrije. Prava vrijednost kuće je oko 282.000 dolara ili 1.900.000 kuna, a sretni dobitnik moći će ju otkupiti od vlasnika za samo 442, 2 kune ili za 66 dolara. Kuća izgleda ovako:

Vlasnik kuće, izvjesni Abbott je pripremio već 6.000 srećki, a da bi tombola uspjela, mora ih prodati 4.000. Do sad ih je već prodao 3.000.

"Pokušali smo prodati kuću na uobičajen način, koristeći poznate lokalne i međunarodne agente, ali tržište je zamrlo i unatoč čak i skupim oglasima, nije bilo ozbiljnih kupaca", napisao je Abbott na internetu.

Zbog toga smo odlučili pokrenuti ovo natjecanje tako da će jedan sretni dobitnik preuzeti ključeve ove prekrasne kuće u Italiji.

Kuća ima tri spavaće sobe i nalazi se na izlazu iz srednjovjekovnog grada Carapelle Calvisio unutar nacionalnog parka Gran Sasso u Abruzzu. Šarmantni stari ljetnikovac ima sve što je potrebno za normalan život – a posebna je zbog originalnog kamenog stubišta i kupaonice u kamenoj stijeni, a tu je i prekrasna sunčana prostrana terasa.

Da bi kupci saznali sve o nekretnini od vlasnika, Abbotta mogu intervjuirati i uživo putem društvenih mreža. Postavio je i video u kojem se može steći dojam o kakvom je mjestu i kući riječ, a može se vidjeti u ovom videu. Na ovom linku se pak nalaze informacije kako sudjelovati u ovoj nesvakidašnjoj tomboli.

"Želim biti što transparentniji i otvoreniji, te dati tomboli autentičnost", kaže Abbot koji priprema ni drugi i treu nagradu. Druga nagrada je 13.270 dolara ili oko 89.000 kuna, a treći srećković dobit će veliku košaru delicija i vina iz Abruza. Natječaj je otvoren do 30. rujna ili do prodaje 6.000 srećki. Izvlačenje će se održati krajem listopada.

Posjeti Express