Svaki put nakon seksa morate napraviti ove tri stvari

Thinkstock
Znate što trebate raditi prije i tijekom seksa, a evo što biste trebali napraviti nakon toga
Vidi originalni članak

Idite u toalet

Vjerojatno ste čuli da odlazak u toalet, odnosno mokrenje odmah nakon seksa smanjuje rizike od infekcije jer se na taj način ispiru bakterije koje tijekom seksa mogu dospijeti do mokraćne cijevi. Međutim, nikako se nemojte siliti na mokrenje, preporučuju ginekolozi. Naime, ako se idete pomokriti i 20 minuta poslije seksa, time se neće povećati rizik od infekcije.

U glavi "prođite" kroz odnos

Nakon seksa, razmislite o onome što se upravo dogodilo, u glavi "prođite" kroz cijeli odnos. Ako je seks bio dobar, mislite o tome šta je bilo naročito dobro, a zatim recite svom partneru u kojim ste dodirima i pozama najviše uživali, dok vam je sve još "svježe", a i kasnije bi vam moglo biti neugodno o tome govoriti. Ako niste bili baš zadovoljni, najbolje je da ono što vam se nije svidjelo kažete partneru, ali ne odmah nakon seksa. I još jedan savjet koji će vam pomoći da budete još bliskiji s partnerom – nakon seksa provedite zajedno neko vrijeme u krevetu, mazite se i govorite jedan drugome nježne riječi.

Obratite pažnju na nelagodu

Ponekad se događa da žene u intimnoj zoni osjećaju bol nakon seksa. Ponekad je riječ samo o tome da je intimna zona previše suha, a ponekad bol osjećate negdje dublje unutra – u tom slučaju moguće je da se radi o grču mišića. Također je moguće i da je tijekom odnosa malo povrijeđen jajnik (to je lako moguće ako u tom periodu ovulirate). Međutim, ukoliko nelagodu ili bol osjećate svaki put nakon seksa ili vrlo često, odite ginekologu.

Posjeti Express