Tajne dvora: Nevjerojatno što sve nose sa sobom

Press Association/PIXSELL
Članovi obitelji moraju u svakom trenutku dok su na putovanju biti spremni za bilo koju prigodu, pa čak i za smrt
Vidi originalni članak

Mjeseci su potrebni da se isplaniraju turneje britanskog plemstva po Commonwealthu ili tijekom posjeta drugim državama svijeta. Svačega tu ima, od logistike transporta i gdje će biti smješteni, do posebno kompliciranog zadatka, a to je pakiranje odjeće za muške, ali posebno ženske članove obitelji.

Stilisti Kate Middleton i Meghan Markle, ili vojvotkinja od Cambridgea i Sussexa, moraju imati opravu za svaki potencijalni događaj, posjetu, vremensku nepogodu, pa čak i smrt - uvijek mora biti spakirana jedna crna haljina.

Još bi k tome bilo idealno kad bi odjeća na neki način komplimentirala naciji koju se posjećuje. Riječ je o desecima kutija, torbi, pokretnih ormara za haljine koje se mora sortirati. Neke ostaju u avionu, neke prate članove kraljevske obitelji u rezidenciju, pokloni se šalju u ambasade, predsjedničke palače ili druge institucije. Neovisno o tome koliko dana ostaju na putu, dva ili dvadeset, na put se nosi na desetine oprava i odjevnih kombinacija, deseci torbi, kofera, pa čak i škrinja.

Kako se to sve sortira? Uz pomoć boja i brojeva.

Svaka torba se označi imenom osobe kojoj pripada kao i bojom etikete na kojoj piše ime - plavo znači da ostaje na avionu, zeleno je za hotel, žuto za rezidenciju ili ambasadu (ili neko treće mjesto).

Princa Georgea i njegovu sestru Charlotte pakiraju dvije dadilje pod nadzorom njihove majke. Često se može vidjeti vojnike ili profesionalce kako nose haljine zapakirane u plastiku.

Diana je pak imala pokretne kutije veličine prosječnog ormara, i više takvih bi putovalo s njome.

Kada kraljica putuje na raznobojnim papirićima na desecima kutija i škrinja piše naprosto "The Queen", dok za Charlesa stoji "Prince of Wales".

Dok je još bila neudana te je vodila blog Meghan je pisala o tome što baš uvijek nosi sa sobom na let, a to je gel ili alkoholna maramice za dezinfekciju ne samo ruku već i svega oko sjedala - od gumbića do malog televizora.

Naravno, otkada je postala članica kraljevske obitelji, promijenila je navade.

Posjeti Express