Viralni hit u Hrvatskoj – News Bar dobio demantij zbog netočnih navoda

HINA/POOL/Damir Ceric/PIXSELL
U demantiju se ističe kako je cijeli članak izmišljen, što i jest način rada News Bara i to zna cijela Hrvatska
Vidi originalni članak

Hrvatska je dočekala ono čemu se vjerojatno nitko nije nadao – News Bar, najpopularniji satirički portal u Hrvatskoj dobio je demantij. Kako News Bar objavljuje isključivo izmišljene i satirične vijesti, ova se informacija proširila društvenim mrežama brzinom svjetlosti.

Ono što zapanjuje jest da je demantij poslan iz odvjetničkog ureda koji zastupa kontroverznog novinara Velimira Bujanca. Bujanec je tražio demantij na vijest objavljenu pod naslovom "'Hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura'".

U demantiju se ističe kako je cijeli članak izmišljen, što i jest način rada News Bara i to zna cijela Hrvatska. 

"Cijeli članak je netočan. Dakle netočno je da je 'hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura'. Netočno je da je 'vijest o zapljeni tisuću sto kila najfinijeg kolumbijskog bijelog praha bila previše za srce velikog Hrvata sa slabim srcem, Velimira Bujanca'. Netočni su nadalje navodi: 'Vijest o toj rekordnoj zapljeni bila je previše za barda hrvatskog televizijskog novinarstva Velimira Bujanca koji se nasred šatora u Savskoj počeo gušiti i pao u nesvijest. Srećom ekipa hitne pomoći koja dežura kod šatora smjesta ga je odvezla i u kombiju počela s reanimacijom", dio je teksta iz demantija.

Vijest da su dobili demantij skupa sa screenshotom demantija News Bar je objavio na svojim stranicama, što je odmah postalo viralni hit. Do 17 sati tekst je na društvenim mrežama sheran gotovo četiri tisuće puta.

"Satirički portal News Bar, koji objavljuje isključivo izmišljene vijesti, priznaje mogućnost da smo prilikom pisanja ovog članka objavili isključivo izmišljene tvrdnje. Zbog tog razloga smo osnovali poseban istražni odbor koji će istražiti sve okolnosti ovog slučaja", objavilo je uredništvo News Bara na svom portalu.

Posjeti Express