Vrhunska muljaža: Bogataše prevario da je Rockefeller

YouTube
Christophe Rocancourt karijeru varalice počeo je '90-ih lažiranom prodajom vrijedne nekretnine. Počeo se predstavljati kao član obitelji Rockefeller i to mu je upalilo
Vidi originalni članak

Christophe Thierry Rocancourt, poznatiji kao Christopher Rocancourt, prevario je brojne ugledne i poznate ljude 'prodavši' im priču da je član francuskog ogranka obitelji Rockefeller .

Među njegovim brojnim prevarantskim pothvatima je prijevara na kojoj je lakoćom zaradio 1,4 milijuna dolara . U Parizu je uspio lažirati dokument i tako 'dokazati' da mu pripada vrijedna nekretnina. Prodao ju je za navedeni iznos - karijera svjetskog varalice je počela.

Bogataše uvjeravao da im je ravan skupim večerama

Odlučio je pokušati tražiti sreću u SAD-u. Tamo je izmislio desetak pseudonima pod kojima je vrlo uspješno uspio dolaziti u ugledne i bogate krugove, nagovarajući američku elitu da ulažu u njegove 'projekte'. Trik da ih uvjeri da je imućan bio je vrlo jednostavan - častio bi ih skupim večerama u popularnim restoranima, a račun bi plaćao isključivo u gotovini.

Stigavši u Los Angeles, pretvarao se da je uspješan filmski producent, bivši boksački prvak ili uspješan kapitalist.

Govorio da je sin Sophie Loren i nećak Oscara de la Rente

Koristio se imenima slavnih pa se tako predstavljao kao sin talijanske glumice Sophie Loren . Govorio je da su mu ujaci pokojni Oscar de la Renta i Dino De Laurentiis .

Uspio je ostvariti i vezu s Playboyevom zečicom Piom Reyes s kojom je dobio sina Zeusa . Navodno je u to vrijeme živio s još jednom 'zečicom', Playboyevim modelomRhondom Rydell . S njom je živio šest mjeseci. Ona je čitavo vrijeme vjerovala da krevet i stan dijeli s plemićem, sinom grofice iz Francuske . Nije znala ni da je oženjen njezinom kolegicom.

Živio s Mickeyjem Rourkeom

Rocancourt neko je vrijeme živio s glumcem Mickeyjem Rourkeom , a Jeana-Claudea Van Dammea uspio je nagovoriti da mu producira film.

Godine 1997. policija je prvi put upala u njegov hotelski apartman . Već sljedeće godine je uhićen zbog umiješanosti u neku pucnjavu, ali je pušten uz jamčevinu. Kasnije su ga teretili i za krivotvorenje putovnice , nakon što je podmitio zaposlenika State Departmenta i uspio dobiti lažni dokument, ali je optužbi oslobođen. 2000. godine je uhićen zbog neplaćenog hotelskog računa u Hamptonsu, ali je platio jamčevinu.

Više puta je osuđivan zbog lažiranih dokumenata , a 27. travnja 2001. godine je zajedno s Piom Reyes uhićen u Kanadi zbog optužbi da su prevarili stariji par. Reyes je ubrzo puštena nakon što je uspjela uvjeriti vlasti da nema veze s Rocancourtovom prevarom kao ni ikakvog saznanja o kriminalnim aktivnostima svojeg supruga.

U autobiografiji ismijao svoje žrtve

Vrijeme u zatvoru ovaj moderni prevarant kratio je pisanjem autobiografije u kojoj je otvoreno ismijavao svoje žrtve. Godine 2002. je izručen SAD-u gdje je optužen za krađu, krijumčarenje, podmićivanje, razbojništvo, krivokletstvo i prevaru na štetu čak 19 žrtava. Dosuđeno mu je 9 milijuna dolara kazne i pet godina zatvora . U Švicarskoj su ga pak tražili zbog povezanosti s krađom dragulja , zbog čega mu je zabranjen ulazak u zemlju do 2016. godine.

Jednom je procijenjeno da su svi Rocancourtovi 'pothvati' vrijedni oko 40 milijuna dolara, no točan iznos nije moguće potvrditi.

Agencija Associated Press u lipnju 2006. godine objavila je vijest kako je pritvoreni bivši privatni istražitelj Anthony Pelicano na ilegalne načine provjeravao policijskog istražitelja koji je istraživao Rocancourtovu nabavku lažnih dokumenata.

Živio u sirotištu od 5. godine

Rocancourt je nakon izlaska iz zatvora za NBC ispričao kako mu je majka ponekad radila kao prostitutka , a otac mu je bio alkoholičar koji ga je poslao u sirotište kada mu je bilo samo pet godina.

Živio je i s bivšom Miss Francuske Soniom Rolland s kojom je dobio kćer Tess. Vezu su prekinuli u travnju 2008. godine. Godinu kasnije oglasila se francuska filmašicaCatherine Breillat , kojoj je dijagnosticirana cerebrovaskularna bolest. Tvrdila je da ju je Rocancourt 2004. godine prevario za 700.000 eura.

- Zloupotrijebio je moju slabost - rekla je.

Zbog njezinih tvrdnji, otkazan je film 'Bad Love' u kojemu su se trebali pojaviti Rocancourt i svjetski top model Naomi Campbell.

Breillat je tada jednom francuskom novinaru rekla kako joj je dan kada je upoznala Rocancourta bio najgori u životu, čak gori od dana kada je doznala da boluje cerebrovaskularne bolesti.

Pogledajte video sadržaj o njegovoj prevari:

 
Posjeti Express