Bogati i razmaženi: Iranski klinci trn su u oku naroda

Instagram
Oni su jedno od "goriva" iza prosvjeda koji haraju tom zemljom
Vidi originalni članak

Iran s ovih dana našao u općim prosvjedima nezadovoljnih građana koji haraju cijelom zemljom, a oni su na ulice izveli i pristaše vlade i one koji vladu žele srušiti.

Čini se kako je barem jedan dio narodnog gnjeva potaknut novom otvorenošću i ponašanjem iranske mladeži, jet seta koji teško da može sačuvati tajnu o svom bogatstvu u doba društvenih mreža, piše Business Insider.

Demonstratori u Iranu mobilizirali su se protiv svega - od vlade do ekonomskih problema, a razmaženi balavci koji se hvalisaju svojim bogatstvom samo su im trn u oku.

Bogati klinci Teherana

Kad Maserati povremeno prodivlja kroz ulice Teherana, pretekavši nagurane autobuse - promatrači psuju u bradu, pišu Shashank Bengali i Ramin Mostaghim u Los Angeles Timesu.

Pogledajte kako izgledaju ti "bogati klinci Teherana" na fotografijama koje sami obavljuju da društvenim mrežama, otkrivajuću Hermesove sandale od 1000 dolara, bazene u raskošnim palačama u kojima žive i drugim statusnim simbolima, dok u drugim dijelovima grada očajna sirotinja ide toliko nisko da prodaje vlastite bubrege da bi prehranili obitelj.

 

Posjeti Express