Jedini privatni Boeing na svijetu - luksuzniji od penthousea

YouTube screenshot
Najluksuzniji privatni jet na svijetu može primiti 40 ljudi, a oprema aviona je fascinantna
Vidi originalni članak

Trenutačno najluksuzniji privatni jet je registriran pod imenom '2-Deer', a zapravo je riječ o Boeingu 787 Dreamliner. Sadrži svu moguću luksuznu opremu, master spavaću sobu, dovoljno soba i sjedećih mjesta za još 40 putnika i doista je fascinantan.

Ne zovu ga uzalud 'Letećim penthousom', budući da serijski proizveden ovaj avion prima između 250 i 300 putnika, a u toj varijanti košta oko 2.000.000.000 kuna odnosno oko 230.000.000 funti. No, kad je riječ o ovako luksuzno opremljenom avionu, cijena može biti i do 50 posto veća. Ovo je zapravo prvi privatni Boeing iz serije 787 Dreamliner

Ovaj avion je kompletno opremljen s najsuvremenijim tehnološkim rješenjima, uključujući i spuštanje sjenila na prozorima preko daljinskog upravljača, a na isti način upravlja se i sjedalima i sofama u glavnom salonu, kao i specijalno opremljenim kupaonicama. 

Zbog toga sat vremena najma ove luksuzne leteće vile s krilima košta oko 500.000 kuna. Avion je bio izložen na ovogodišnjem Dubai Air Showu koji se održao prošli tjedan i bio je definitivno najzanimljiviji eksponat kojeg su mnogi željeli razgledati iznutra. Jedan od njih je i avio-bloger Sam Chui koji je dobio priliku da snimi luksuzni interijer. 

Dočekale su ga 'elitne postrojbe' stjuardesa iz kompanije Hainan Airlines Group, najveće kineske civilne zrakoplovne kompanije. 

Nakon što gosti prođu kroz lobby, ulaze u hodnik obložen tamnim drvom, koji vodi do središnjeg salona. Udobne fotelje, pokretne sofe, skupocjeni namještaj, flat-screen veliki televizori, kakvi se nalaze i u sali za ručak, te spavaćim sobama, a tu je i velika šahovska ploča s figurama od slonovače i podlogom od ebanovine, te sto drugih luksuznih čuda, a može poletjeti i sletjeti na bilo koji kontinent jer ima dovoljan dolet. 

Posjeti Express