Najbogatiji srpski zet: Platio jahtu tri milijarde kuna, pa je zaplijenili

REUTERS
Meljničenkova jahta jedna je od najvećih na svijetu, ali je brodogradilištu ostao dužan novac
Vidi originalni članak

Najbogatijem srpskom zetu, ruskom milijarderu Andreju Meljničenku, oženjenog za bivšu srpsku manekenku, miss Jugoslavije i pjevačicu Aleksandru Nikolić ovih dana ne cvatu ruže. Njegova superjahta Sailing Yacht A, vrijedna oko tri milijarde kuna, koju je dizajnirao Philippe Starck zaplijenjena je u Gibraltaru.

Sailing Yacht A jedna je od najvećih na svijetu, a zaplijenjena je jer iz njemačkog brodogradilišta tvrde da im je Meljničenko za jahtu dužan još 15.3 milijuna eura, piše BBC.

Gradnja jahte dovršena je prije dva tjedna u brodogradilištu u Kielu. Duga je 143 metra, ima osam katova, opremljen je hibridnom dizel i električnim motorom, ima ogroman bazen, navigacijski sustav koji je praktički vrhunska umjetnost i tri jarbola od kojih najviši ima 100 metara. 

Meljničenko je jedan od najbogatijih Rusa, Forbes ga je procijenio na 13.2 milijarde dolara i vlasnik je još jedne mega jahte, A Hamilton, koju je također dizajnirao Philippe Starck i s kojom često krstari po Jadranskom moru, od Brijuna i Baške Vode, pa do Dubrovnika gdje su jedno ljeto došli na VIP koncert Severine.

Meljničenko se s Aleksandrom Nikolić oženio 2005. na Azurnoj obali. O njihovoj se svadbi pisalo danima, a kako i ne bi kad su im na svadbi pjevali Whitney Houston, Crhistina Aguilera i Enrique Iglesias. Inače često organiziraju lude partyje na kojima nastupaju velike svjetske zvijezde, poput Jennifer Lopez, Cher, Kylie Minogue i Mariah Carey, a jedna od najbližih Aleksandrinih prijateljica je Demi Moore.

Ovaj ekstravagantni par ima i vlastiti zrakoplov Boeing, koji kao i na luksuznoj jahti ima veliko slovo A, koje označava početno slovo njihovih imena. Logo sa slovom A nalazi se na svemu što posjeduju - od zrakoplova do donjeg rublja i salveta.

Vlasnici su brojnih luksuznih apartmana i penthousea u Londonu, New Yorku, Francuskoj i Moskvi.

Posjeti Express