Najskuplja vila u Hrvatskoj košta 300 milijuna kuna!

screenshot/youtube
Vilu od 40 milijuna eura u Opatiji bi, sudeći po oglasu, mogli kupiti Rusi
Vidi originalni članak

Tržište luksuznih vila u Hrvatskoj vrlo je živo, a cijene su, očekivano, itekako paprene.

Trenutno najskuplja vila koja se prodaje u Hrvatskoj nalazi se u Opatiji. Seafront villa ima 1.500 kvadratnih metara stambenog prostora, 11 soba, sedam parkirnih mjesta, bazen...

O vili se ne može naći puno podataka, a prodaje se već par godina i od prvog dana cijena joj je nevjerojatnih 40 milijuna eura, odnosno 298.810.400 kuna.

Agencije koje je prodaju ne izlaze s previše informacija o ovoj luksuznoj vili, a jedina promjena koja se dogodila u oglašavanju vile Seafront je činjenica da su je počeli oglašavati i na ruskom jeziku. Očito su se nakon dvije tri godine neuspješne prodaje okrenuli kupcima s dubljim džepom, koji su i inače česti gosti na Jadranu sa jahtama.

Vila od 1200 kvadrata u Umagu prodaje se za 81,581,500.00 kuna. Vila Royal pravi je umjetnički rad, ima grijani bazen, ogromnu terasu, teretanu, wellness, vinski podrum, lift... 

Potom za 9,5 milijuna eura kod Umaga, točnije Crvenom vrhu se prodaje rezidencija Skiper. Velika je 1000 kvadrata, ima 1800 kvadrata okućnice, 300 kvadrata parkinga i deset soba, te šest kupaona.

Vila na Marjanu s pogledom na Split prodaje se za 4.750.000 eura, odnosno 35.483.735 kuna. Kuća ima 350 kvadrata i impozantnih 2.360 kvadrata okućnice, te 12 soba.

Luksuzna vila u Dubrovniku, od povijesnog središta grada udaljena 500 metara, a od mora sto metara, prodaje se za pet milijuna eura. Vila je velika 700 kvadrata, a u oglasu stoji: "Vila se sastoji od dvije odvojene kuće. Manja kuća može koristiti kao kuća za goste. 

Glavni objekt ima tri etaže: Prizemlje – sa izlazom na veliku terasu, sastoji se od velike dnevne sobe sa blagovaonom (80 m2) i moderno opremljenom kuhinjom. Na prvom katu su dvije glavne spavaonice sa kupaonicama. Jedna spavaonica ima vlastitu terasu. Na drugom katu su još dvije spavaonice sa zajedničkom kupaonicom. U sklopu glavnog objekta nalazi se i dobro opremljeni gym. 

Zasebni objekt je podjeljen u dva gotovo identična dvoetažna apartmana. U prizemlju se nalazi dnevna soba sa malom kuhinjom i WC-om, a na katu su spavaonice sa kupaonicama, veći apartman ima dvije spavaće sobe, a drugi apartman jednu spavaću sobu. 

Najatraktivniji dio vile je velika terasa sa bazenom. Na terasi se nalazi i otvorena kuhinja s roštiljem i prostorom za blagovanje. Sa terase se pruža veličanstven pogled na more i Stari Grad."

Vila Melody kod Splita prodaje se za 4.350.000 eura. Ima pet soba i pet kupaona, a iz garaže se direktno može ući u kuću.

Opremljena je s profesionalnim glazbenim studijem, a prostor za boravak velik je 500 kvadrata.

Pored bazena se nalazi malo igralište za košarku, dok su na zadnjem katu sauna i teretana.

I za kraj treba spomenuti još jednu impozantnu vilu - Vila Rustica.

Rustica se nalazi na Hvaru, između Jelse i Vrboske. Izgrađena je na tri kata i napravljena od hvarskog kamena.

Ima ugrađene solarne panele i prostire se na 836 kvadrata. Od mora je udaljena samo trideset metara, a ima i svoj bazen. 

Posjeti Express