Pogledajte bolesni vozni park bogataša s istoka

Press Association/PIXSELL
Njihovi auti se posebnim zrakoplovima prevoze s Bliskog istoka u Europu
Vidi originalni članak

U Londonu je ono doba godine kada mega milijarderi s Bliskog istoka dolaze u taj grad na godišnji odmor. To možda nitko ne bi ni primijetio da sa sobom ne dovlače i svoje superluksuzne automobile koji su doslovno preplavili britansku metropolu. 

Auti su parkirani ispred najskupljih hotela ili dizajnerskih dućana koji su zatvoreni za sve osim za njih ili ispred njihovih skupih nekretnina na prestižnim adresama u Kensingtonu, Knightsbridgeu i Chelsei.

Dolazak ove flote u grad postao je već tradicija u Londonu, a vlasnici plaćaju više od 20.000 eura kako bi se njihovi limeni ljubimci s istoka prevezli do Londona.

Za njih postoji posebna usluga koju organizira Qatar Airways. Jedan let može do Londona dovesti oko 30 automobila.

Među autima se nalaze razni unikati, posebno naručeni automobili i ograničene serije Lamborghinija, Mercedesa, Range Roveri itd... 

Stanari u ulicama gdje se cijela ova gomila skupocjenih auta može vidjeti već se godinama žale kako vlasnici stvaraju neviđenu buku i turiraju, pa su za njih uvedene i posebne kazne ako se ne budu pridržavali pravila o maksimalnom broju decibela koje mogu stvoriti.

Posjeti Express