Rusu dosadila jahta i sad je prodaje za 45 milijuna eura

Screenshot
Bit će izložena početkom svibnja u Barceloni, na Superyacht Showu i spada među najveće jahte na svijetu
Vidi originalni članak

Ovogodišnji Superyacht Show, koji će se održati u Barceloni od 8. do 11. svibnja prikazat će neke od naljepših jahti koje plove morima. Show organiziraju članovi Udruge brokera velikih jahti (LYBRA), sa sjedištem u Monaku. Ova organizacija okuplja vodeća brokerska društava za superjahte širom svijeta, kao što su Burgess, Edmiston, Fraser, IYC, Merle Wood & Associates, Northrop & Johnson, Ocean Independence, Yachtzoo i Y.CO, piše portal Yacht Harbour.

Jedna od jahti koja će doploviti u Barcelonu za mjesec dana je i Triple Seven. Luksuzna motorna jahta dugačka je 68 metara. Izgradilo ga je njemačko brodogradilište Nobiskrug 2006. godine. Postiže maksimalnu brzinu od 17 čvorova pogonjena motorima MTU od 2360 konjskih snaga i može samostalno ploviti 10.000 nautičkih milja. U pet kabina pruža udobnost za 10 gostiju.

Ovakva jahta je već dobila nagradu International Superyacht Society za 2007. godinu u kategoriji Best Power 43m +.

Triple Seven podvrgnut je kompletnom remontu 2014. godine. Dizajn jahte razvio je Newcruise Design. Triple Seven je opremljena velikim jacuzzijem na gornjem decku, te ima veliki spremišni prostor za ronilačku i drugu opremu.

Jahta je 2013. godine prodana Aleksandru Abramovu koji je za nju platio 39.750.000 €. Abramov je u međuvremenu postao predsjednik tvrtke Evraz, za trgovinu čelikom a Forbes je tvrtku procijenio na 6,4 milijarde dolara. Vlasnik financijsko-industrijske grupe Euroazholding u privatizaciji je preuzeo nekoliko kombinata bivšeg SSSR-a – njižnetagilski, zapadnosibirski i kuznjecki, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 750.000.000 dolara.

U ožujku 2018. godine, Triple Seven je uvršten na prodaju preko Burgessa a cijena je ovaj put bila 44.900.000 €. Oni koji na njoj žele uživati tjedan dana morat će izdvojiti 538.000 dolara.

Posjeti Express