Sportski dizajn i luksuz za 29,5 milijuna eura

Rossinavi
Za godinu i pol dana iz talijanskog brodogradilišta izlazi nova superjahta
Vidi originalni članak

Koncept Blue Runner 49 novo je plovilo sportskog dizajna, koje se upravo dovršava na nacrtnom stolu projektnog ateljea Arrabito Naval Architects, a na tržištu bi se trebala pojaviti 2020. godine. Ovih dana objavili su nove detelje eksterijera i interijera. 

Riječ je o 49-metarskoj superjahti koja ima obrnuti dizajn pramca i aluminijski trup. Novi koncept će, kako kažu, ponuditi smještaj za maksimalno deset gostiju u pet komfornih kabina, piše Boatinternational.

Master suite zauzima puni volumen između lievih i desnih prozora, od poda do stropa i prostire se cijelom širinom trupa.

Pogonit će ju dva MTU dizel motora koji će ovom prekrasnom brodu dati maksimalnu brzinu od 19 čvorova i radijus kretanja od 3.800 nautičkih milja pri optimalnoj brzini krstarenja od 12 nautičkih milja na sat.

Spremnik za gorivo može uskladištiti 50.000 litara diesela, a spremnik za vodu 6.500 litara. Rossinavi je objavio detalje o projektu na Monaco Yacht Showu 2018. Projekt Blue Runner 49 , kad izađe iz brodogradilišta, koštat će 29.500.000 eura.

Posjeti Express