Facebookov "evo vam ga" svima koji trguju Bitcoinima

Press Association/PIXSELL
Novo pravilo neće se odnositi samo na Facebook, već i na Instagram
Vidi originalni članak

Najavom zabrane oglašavanja trgovanja valutama koje su postale jako traženom robom, Facebook je odlučio stati na kraj raznim prevarama koje se vezuju uz ovakvo trgovanje,a provode se i preko ove popularne stranice. Njihov je cilj smanjiti prevare i obmane koje su postale gotovo svakodnevica na tržištu trgovanja kriptovalutama koje raste iz dana u dan. Ovaj Divlji zapad kako ga mnogi nazivaju postao je atraktivan onima koji su željni brze zarade jer trenutačno ne na području trgovanja kriptovalutama ne vrijede neke posebne regulacije, propisi i zakoni. 

Novo pravilo kojeg uvodi Facebooku, a koje će provoditi i Instagram, 'zabranjuje financijske proizvode i usluge koji se učestalo povezuju s obmanama u oglašavanju kripto valuta i ICO-a'.

Posebno popularna postala je metoda ICO (Initial Coin Offer) koju koriste tvrtke za prikupljanje sredstava prodajom kriptografske imovine. I to se radi bez poštivanja nekih posebnih regulacija. Tako je ovog tjedna SEC (američka Komisija za vrijednosnice i burzu) zatvorila jednu ICO tvrtku, navodno lažnu, koja je tvrdila kako je prikupila 600 milijuna dolara trgujući kriptovalutama

Glasnogovornik Facebooka u izjavi za Business Insider rekao je kako novo pravilo zabranjuje sve oglase vezane uz kriptovalute a ne samo one koje direktno pokušavaju prodati kriptovalute i kriptografske oznake.  Objašnjava kako su tako zabranjeni i oglasi za Bitcoin novčanike (wallets) kao i za Ethereum - rudarski hardware.

U blogu s kojim je najavio ovu vijest jedan od direktora iz Facebooka Rob Leathern najavio je kako postoji mogućnost da se budućnosti razmisli o reviziji ove zabrane.

"Naša je želja da ljudi nastave istraživati i učiti o novim proizvodima i uslugama kroz Facebook oglase bez straha od prevare i obmane", napisao je i dodao kako trenutačno postoji jako puno tvrtki koje nude usluge i oglašavaju ICO i kriptovalute no trenutačno ne rade u dobroj vjeri.

Posjeti Express