Google pomaže Hillary Clinton dobiti izbore?

Press Association/PIXSELL
Pojedinci su primijetili da Googleov autocomplete alat radi u korist demokratske kandidatkinje
Vidi originalni članak

Teoretičari zavjere ne miruju niti tijekom američkih izbora. Nedavno su objavili kako Google radi u korist demokratske kandidatkinje Hillary Clinton jer su primijetili da ako u tražilicu upišu negativne stvari o Hillary, Googleov autocomplete alat neće dovršiti pretragu u negativnom tonu.

Na primjer, krenete li upisivati "Hillary Clinton cri", tražilica vam neće izbaciti "Hillary Clinton criminal charges" već ćete dobiti rezultate koji govore o reformi ili kritikama koje je Hillary uputila Obami. 

No, stručnjaci za optimizaciju internetskog pretraživanja kažu kako nema govora o skrivanju rezultata nego je riječ o čistoj logici. Kažu kako Hillary još uvijek nije službeno optužena, a Google to zna te zato ne prikazuje takve rezultate. 

"Naš algoritam ne prikazuje predviđanja. Google nema favorita u ovoj utrci, on radi prema zadanom algoritmu", objasnio je stručnjak.

Ako u Google upišete samo ime Hillary Clinton, dobit ćete rezultate koji uključuju i negativne konotacije, te možemo zaključiti da Google zaista nema favorita na američkim predsjedničkim izborima.

Posjeti Express