Huawei P9 izabran je za najbolji europski pametni telefon

Huawei
P9 i P9 Plus uređaja prodano je više od 4,5 milijuna, a uređaji su iznimno dobro prihvaćeni u europskim zemljama, posebno Francuskoj, Finskoj i Britaniji
Vidi originalni članak

Pametni telefon Huawei P9 izabran je za najbolji europski pametni telefon u izboru komisije Europske udruge za sliku i zvuk (EISA) u kategoriji ”European Consumer Smartphone 2016-2017., a Huawei svojim uređajima pobjeđuje već četvrtu godinu zaredom.

Huawei P9 dizajniran je s ciljem podizanja kvalitete fotografiranja pametnim telefonom. To je glavni razlog zašto je Huawei P9 prvi pametni telefon koji je nastao u suradnji s kultnim brendom za fotografe, njemačkim Leica Camera.

Rezultat zajedničkog rada Huaweia i Leice kamera je s dvije leće koja je unijela revoluciju u fotografiranje mobilnim telefonima, s obzirom da se mogućnostima korištenja i kvalitetom fotografija posve približila profesionalnim DSLR uređajima. Takva je kamera otvorila nove mogućnosti bilježenja iznimno čistih i životnih fotografija, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. S obzirom da je jedna leća zadužena za fotografiju u boji, dok druga bilježi crno bijele fotografije, korisnik ima mogućnost izbora fotografije iznimne koloristike odnosno visoko kvalitetne autentične crno bijele fotografije.

Što se samog uređaja tiče, P9 ima 5,2-inčni ekran, a pokreće ga Huaweijev Kirin 955 procesor. Huawei velike nade polaže i u jaču bateriju od 3000 mAh za koju tvrde da bi trebala izdržati do dva dana bez punjenja. Mobitel dolazi u dvije verzije: za 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije morat ćete izdvojiti 599 eura, dok jača verzija s 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije košta 649 eura. 

Iz Huaweija su zahvalili na nagradi koju su pripisali usjehom svoje odrednice u kreiranju inovacija u mobilnoj industriji koja donose nova praktična iskustva korisnicima. Istaknuli su da je dizajn P9 rezultat napornog razvoja i fokusa na detalje najboljih industrijskih dizajnera na svijetu. 

Prema podacima iz srpnja, P9 i P9 Plus uređaja prodano je više od 4,5 milijuna. Uređaji su iznimno dobro prihvaćeni u europskim zemljama, posebno Francuskoj, Finskoj i Britaniji. 

Posjeti Express