Google zna i gdje ste ostavili mobitel, a trik ide ovako...

Ivo Cagalj (PIXSELL)
Ako ste jedna od onih osoba koje često gube stvari, znajte da ćete odsad vrlo lako moći naći svoj mobitel - ako je on android
Vidi originalni članak

Zahvaljujući novom ažuriranju iz Googlea, kojeg možete instalirati na bilo koji svoj uređaj (a kompatibilan je sa svima), sljedeći put kad izgubite mobitel, sve što ćete trebati učiniti jest upisati 'find my phone' u Google i dobit ćete izuzetno preciznu lokaciju. Naravno, prethodno ćete se ulogirati sa svojim računom. 

Ako pak i dalje imate problema s pronalaskom, možete namjestiti i da vam mobitel počne zvoniti. Podrazumijeva se da će sve ovo funkcionirati ako vam je u postavkama mobitela uključen GPS i pristup lokaciji, ali i zvono (dok je na vibriranju, neće zvoniti). 

Kad budete koristili 'find my phone' funkciju, vaš mobitel će prikazati upozorenje (što znači da biste bez problema mogli znati i ako vas netko drugi pokušava naći, što je pozitivna stvar).

Google inače već dulje vrijeme omogućuje svojim korisnicima da lociraju svoje uređaje putem 'Android device manager' stranice, pa ovo nije potpuna novost, piše The Huffington Post

Ali nova pretraga uz pomoć Google tražilice je puno jednostavnija. A, budimo iskreni, i prilično impresivna.

Posjeti Express