Samsungovo privremeno rješenje: Svima će limitirati bateriju Notea 7

reddit.com/crushader
Samsung je u velikim problemima i pokušava pronaći rješenje za Galaxy Note 7 uređaje
Vidi originalni članak

Samsung je nedavno objavio povlačenje Galaxy Note 7 uređaja s tržišta zbog problema s baterijom, koji su već doveli do pojedinih tragičnih događaja.

Iako je Samsung reagirao brzo i uputio zahtjev svim korisnicima da vrate sporne uređaje te iz zamijene za nove, pojedinici nisu reagirali. Kako bi spriječili pregrijavanje telefona i požare, Samsung planira objaviti softverski update koji će limitirati punjenje baterije na 60 posto. Kako prenosi AP, dnevnik Seoul Shinmun imao je oglas u utorak na kojem je najavljen update za sve korisnike telefona u Južnoj Koreji, no nije poznato hoće li update doći i ostalim korisnicima. 

Samsung se našao u velikim problemima nakon prijavljenih poteškoća s Galaxy Note 7 telefonima. Nakon globalnog povlačenja uređaja s tržišta, vrijednost Samsungovih dionica pala je za gotovo 7 % tijekom vikenda, a procjenjuje se da će cijeli fijasko stajati Samsung oko milijardu dolara

Također, Samsungovi problemi pojavili su se u krivom trenutku jer je Apple lansirao novi iPhone te će se mnogi korisnici okrenuti ovoj opciji.

Posjeti Express