Anušić ima novu funkciju za svoju glasnogovornicu: Ali, ona se baš i ne da...

Damir Špehar/ Pixsell
Iz rješenja, od 6. kolovoza ove godine, vidljivo je i da Iva Puljić-Šego ima probni rad u trajanju od tri mjeseca te da mora položiti državni ispit.
Vidi originalni članak

Iva Puljić-Šego nije više formacijski u kabinetu ministra obrane Ivana Anušića pa je prilično upitno kako je u srijedu, na burnoj sjednici Odbora za obranu, predstavljena kao glasnogovornica MORH-a.

Bivša novinarka svoj put u Ministarstvu obrane započela je upravo s dolaskom Ivana Anušića iz Osijeka u Zagreb. Prvo je bila posebna savjetnica ministra te se nagađalo kako će na tom mjestu biti do kraja Anušićeva mandata, ali ipak je kasnije slovila i kao “Anušićeva glasnogovornica”. I sam Anušić, kad smo ga nekoliko puta pitali da nam nešto objasni, rekao je da se obratimo Puljić-Šego. Istodobno, našla se i pod izvidima Vojno sigurnosno-obavještajne agencija (VSOA), nakon što su novinarima unaprijed dostavljene klasificirane informacije o letovima predsjednika Zorana Milanovića vojnim helikopterom.

Neki mediji su pisali kako postoje ozbiljne indicije da je te informacije na poticaj zasad nepoznate osobe iz MORH-a novinarima dostavila upravo Puljić-Šego. U rješenju o prijemu u državnu službu iz kojeg je vidljivo kako je Puljić-Šego pomaknuta iz Kabineta ministra. Dobila je posao na neodređeno vrijeme na radnome mjestu voditelja odjela u Upravi za materijalne resurse, Sektoru za potporu, usluge i kontrolu kvalitete, Službu za potporu, promet i usluge, Odjelu općih poslova i evidencije. Iz rješenja, od 6. kolovoza ove godine, je vidljivo i da ima probni rad u trajanju od tri mjeseca te da mora položiti državni ispit.

Isto tako, vidljivo je i kako se na taj javni natječaj, u kojem je pobijedila Puljić-Šego, javilo 11 kandidata, čije su prijave potpune i ispunjavaju uvjete. Nakon toga uslijedilo je testiranje, kojemu su od 11 kandidata pristupila samo dva te su oba zadovoljila testiranje, pa su upućeni u drugu fazu testiranja, kojoj je pristupio samo jedan kandidat, odnosno Puljić-Šego, koja je u konačnici i dobila posao. Mediji su također primijetili i objavili kako je Iva Pujić-Šego napravila promjene na svom profilu na društvenim mrežama, točnije na Facebooku, te je, osim toga što je napisala da joj je poslodavac Ministarstvo obrane RH, promijenila profilnu fotografiju. Među onima kojima se sviđa ta nova fotografija bio je i njezin šef Ivan Anušić.

Neozbiljno je što Anušić vodi okolo gospođu Puljić-Šego, voditelja odjela u Upravi za materijalne resurse, Sektoru za potporu, usluge i kontrolu kvalitete, Službu za potporu, promet i usluge, Odjelu općih poslova i evidencije kao glasnogovornicu MORH-a. Možda bi se trebao odlučiti što gospođa radi.

Posjeti Express