Dramatična snimka: 'Spusti pištolj, dosta je krvi!'

screenshot/youtube
Boris Luketa satima je pregovarao sa specijalcima koji su ga neuspješno pokušavali nagovoriti da se preda. Specijalci za zaštitnim štitovima vikali su: 'Spusti pištolj, spusti pištolj, ne treba više krvi..."
Vidi originalni članak

Sjedili smo u kući. Bilo je oko 21 sat. Začuo sam vikanje susjeda: ‘Spusti pištolj, spusti pištolj, ne triba više krvi’, čuo sam da mu je netko govorio. Došao sam do prozora, a on je s pištoljem u ruci potrčao u svoje dvorište, prepričao nam jedan od svjedoka pokušaja uhićenja Borisa Lukete. 

Netko je valjda pozvao i policiju. Došlo je dvadesetak specijalaca s oružjem i štitovima. Bilo je i policajaca u civilu, kriminalista...
S Luketom su uspostavili kontakt mobitelom.

Nagovarali su ga da se preda, da spusti oružje. To je trajalo neko vrijeme, a onda je ovaj prekinuo razgovor. 

- Policajac i Luketa potom su razgovarali s udaljenosti. Govorili su mu da spusti pištolj.
- Ne vridi ti se ubiti - govorili su mu policajci pokušavajući ga odgovoriti od samobojstva. Luketa im je rekao:
- Ili ćete me vi ubiti ili ću ja sam sebe ubiti. 

Vrijeme je sporo prolazilo, a Luketa je stalno na policijska nagovaranja da spusti pištolj i da se preda odgovarao istom porukom. U jednom trenutku policjaci su susjedima naredili da ugase svjetla u kućama jer je postojala mogućnost da Luketa uđe u nečije dvorište ili u kuću. 

- Nije mi bilo svejedno, cijela mi je obitelj bila u kući - ispričao nam je jedan od svjedoka. Igra živaca prolazila je sporo. Luketa je cijelo vrijeme bio na jednom te istome mjestu u svojem dvorištu. 

- Nje se odande maknuo. Napravio bi korak-dva i to bi bilo to - kaže čitatelj.  Policjaci nisu odustajali od pokušaja da ga nagovore da se preda, a već je prošlo pola noći. 

- ‘Ili ćete me vi ubiti ili ću sam sebe ubiti’, odgovarao bi im - govori nam čovjek koji je sve gledao. Igru živaca okončao je sam Luketa. 

Ekskluzivnu snimku pogledajte OVDJE.

Posjeti Express