Je li Crkvi važniji svećenik željan promocije ili vjernici?

Marko Prpic/Pixsell
Crkva prva mora osuditi nebulozne ideje koje dolaze od ljudi iz njihovih redova, ovaj put od Ike Mandurića
Vidi originalni članak

Hrvatska se puno puta pokazala kao plodno tlo za razne likove, koji se najčešće ne uspiju ostvariti negdje u inozemstvu, pa dolaze ovdje u nadi da su Hrvati dovoljno zaostali da nasjednu na svaku idiotariju koja im se ponudi. 

Ponekad te idiotarije naiđu na plodno tlo, a ponekad nam ne treba 'pamet' iz inozemstva, što je ovih dana pokazao isusovac Ivan Ike Mandurić. Mandurić je, kao i svaki od likova iz prve rečenice, u nedostatku pametnih ideja i projekata za javno dobro posegnuo za jednom od ziheraških tema: obitelj, domovina, prava žena... 

Crkvena košnica Prvi put od '91. biskupi su ustali protiv vrha HDZ-a

Izdao je Mandurić proglas preko svog profila na Facebooku o tome kakvu stvarno ulogu muškarci moraju imati u obitelji, jer se njemu eto čini da žene malo previše utječu na to kakvi bi muškarci trebali biti, pa među ostalim prigovara što se od muškarca očekuje da ide na izlete sa svojim obiteljima, da čisti po kući, da popravi povremeno neki kvar, da odlazi kupovati namirnice...

Ike Mandurić se eto tome čudi, pa organizira kamp za muškarce gdje će ih on učiti da budu ratnici, fajteri, vladari... Mandurić je zapeo u stoljeću sedmom i mašta o nekom nepostojećem svijetu u kojem se muškarci ne brinu o svojim obiteljima, pa ni o svojim životima. 

Ako neće oni počistiti kuću, valjda će je počistiti njihova majka ili sestra ili baka. Ili već neki ženski član obitelji. Ako neće kupovati namirnice i sami se hraniti, i to će napraviti neki ženski član obitelj, jer on je lider, vođa i ratnik, nema on vremena za rezanje mrkve i pranje rajčica.

Poslije Kuharića Bozanić nema moć, Crkvu mu predstavljaju redikuli

Ono što predlaže Ike Mandurić prva treba osuditi Crkva, jer je Mandurić još jedan u nizu iz svećenstva, koji svojim stavovima i idejama konstantno izazivaju netrpeljivost prema Crkvi. Upravo oni doveli su do toga da se Crkvu doživljava kao karikaturu, koja upravo zato ne može više privući vjernike. Upravo suprotno - samo ih od sebe tjera. Zar je od vjernika važniji svećenik željan promocije? 

Posjeti Express