Kenijac koji je ubio 42 žene nije najbrutalniji ubojica žena, ima ih i monstruoznijih

DCIKenya
Collins Jumaisi Khalusha (33) prvo je ubio svoju suprugu, a onda još 41 ženu. Tijela je raskomadao i bacio u smetlište nedaleko od policijske postaje.
Vidi originalni članak

Osumnjičeni serijski ubojica Collins Jumaisi Khalusha (33)  priznao je ubojstvo 42 žene u posljednje dvije godine, priopćila je policija u Keniji, u šokantnom slučaju koji je izazvao pozive na pojačane mjere za borbu protiv rodno uvjetovanog nasilja u zemlji.

Vlasti su rekle da je "namamio, ubio i riješio se 42 ženska tijela", od kojih je samo devet pronađeno. Tijela su "bila teško raskomadana, u različitim stadijima raspadanja i ostavljena u vrećama".

"Imamo posla sa serijskim ubojicom, psihopatskim serijskim ubojicom koji ne poštuje život", rekao je Mohamed Amin, šef odjela za kaznene istrage. Amin je rekao da je, prema priznanju osumnjičenog, njegova prva žrtva bila njegova supruga, koju je "zadavio na smrt prije nego što je raskomadao njeno tijelo i bacio ga na lice mjesta".

"Iz njegovog ispitivanja, sve njegove žrtve su ubijene na isti način", rekao je Amin.  Prvih šest tijela otkrili su u petak stanovnici Kwarea, u četvrti Mukuru kwa Njenga u Nairobiju. Kenijska policija rekla je da su tijela pronađena u "napuštenom kamenolomu", koji je trenutno "napunjen vodom i koristi se kao odlagalište".

Policija je rekla da je osumnjičenik živio nekoliko minuta hoda od odlagališta. Mjesto je također blizu policijske postaje.

Kolumbijski serijski ubojica Pedro Alonso López optužen je za silovanje i ubojstvo više od 300 djevojaka diljem Južne Amerike Vjeruje se da je vrebao mlade i ranjive djevojke u Peruu. Namamio ih je na skrovita mjesta ili u prazne zgrada, gdje je svaku silovao prije nego što ih ubio nizom brutalnih metoda, prvenstveno davljenjem. López je uhićen kada mu je propao pokušaj otmice i trgovci na tržnicu su ga zarobili. Pedra je kao osmogodišnjaka majka izbacila iz kuće, a nepoznati muškarac pokupio na ulici, odveo u kuću i redovno silovao. S 18 godina bio je brutalno silovan u zatvoru gdje je završio zbog krađe automobila. Nakon izlaska preselio je u Peru gdje je počeo sa silovanjem i ubojstvima djevojčica starih između osam i 12 godina. Uhitili su ga 11 godina nakon prvog ubojstva. Priznao je silovanja i ubojstva više od 300 djevojčica (pronađeno je samo 110 tijela) na području Kolumbije, Perua i Ekvadora. Osuđen je, ali je pušten nakon samo 18 godina. Nakon toga uhićen je i u Kolumbiji i osuđen na doživotan zatvor. 

Gary Ridgway ( na fotografiji) zvani Green River Killer jedan od najubojitijih serijskih ubojica SAD-a. Pokupio bi prostitutke iz Seattlea te s njima pošao na obalu Green Rivera gdje bi ih zadavio. Nakon ubojstva trupla bi bacio u obližnju šumu, često se vraćajući kako bi se seksao s truplom.  Uhitili su ga 2001. godine nakon što su ga DNK-a dokazi povezali sa četiri žrtve. Iako se sumnja da je ubio 90 prostitutki, sam Ridgway je priznao ubojstvo njih 71, a dokazana su mu ubojstva njih 49. Pet ih je bacio u rijeku Green zbog čega su ga mediji prozvali Green River Killer. Smrtnu kaznu je izbjegao zato što je pristao pokazati gdje je zakopao ostatke svojih žrtava. Tako je na kraju osuđen na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja.

Britanac Peter Sutcliffe poznat je kao "Jorkširski Trbosjek" jer je kao i "Jack Trbosjek ubijao prostitutke. Uhićen je 1981. godine jer je vozio auto s lažnim tablicama. Priznao je te je osuđen za 13 ubojstava i sedam pokušaja. Pokušao se braniti ludilom, no osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja.

Sotonist Ricardo Leyva Muñoz Ramírez  je 1984. i 1985. godine sijao strah Los Angelesom. Provaljivao je u domove i potom mučio, komadao i ubijao. Prva od 14 žrtava bila je devetogodišnjakinja koju je silovao, premlatio i na kraju zaklao. Koristio je noževe, puške, mačete, a žrtve su bile svih dobi i podrijetla. Jedino zajedničko bilo je to što je crtao pentagrame. Uhićen je 1985. godine i osuđen je na smrt. Umro je nakon 23 godine u ćeliji čekajući izvršenje smrtne kazne.

Najzloglasniji američki ubojica Ted Bundy ( na fotografiji) oteo je brojne mlade žene tijekom '70-ih godina prošlog stoljeća. Najčešće im je pristupio u javnosti i odveo u osamljena mjesta gdje ih je silovao i ubijao. Najmanje 12 djevojaka je dekapitirao. Glave je  držao u svom stanu kao trofeje. 

Daniel Camargo Barbosa kolumbijski je serijski ubojica za kojeg se vjeruje da je silovao i ubio više od 150 mladih djevojaka u Kolumbiji i Ekvadoru tijekom 1970-ih i 1980-ih. Potpuno mirno priznao je da je ubio 71 djevojaka u Ekvadoru nakon što je pobjegao iz kolumbijskog zatvora. Odveo je vlasti na mjesta gdje je bacio tijela onih žrtava koje još nisu pronašli. Nakon što je silovao svoje žrtve, sasjekao ih je mačetom. Osuđen je 1989. godine na samo 16 godina zatvora, što je u Ekvadoru bila maksimalna kazna. U studenom 1994. godine, u zatvoru ga je ubio jedan od rođaka žrtve.

Rasparač iz Rostova

Andrej Čikatilo najpoznatiji je ruski manijak. Imao je zaštitni znak - žrtvama bi iskopavao oči. "Rasparač iz Rostova" kako su ga zvali imao je nadimak i Sotona. Da može doživjeti erekciju i orgazam kad ubija shvatio je nakon što je silovao i ubio devetogodišnju djevojčicu Lenočku Zakotnovu. Ona je bila njegova prva žrtva. Dok mu se opirala Čikatilo ju je davio i počeo ubadati nožem pri čemu je doživio orgazam. I tada je sve krenulo, objavio je svojedobno 24sata.

Iako je osuđen za 52 ubojstva priznao je da ih je bilo 56. Osim za ubojstva, osuđivan je za pedofiliju, nekrofiliju i kanibalizam. Rođen je 1936. u selu u srcu ruralne Ukrajine u vrijeme velike gladi. Roditelji su mu bili alkoholičari, a on je kao dijete jedinu utjehu u životu pronalazio u bratu Stefanu. Strašan šok doživio je kad su izgladnjeli susjedi jedan dan oteli Stefana i pojeli ga. Poslije te tragedije Čikatilo je izrastao u tiho i plašljivo dijete. Rano je djetinjstvo proveo za vrijeme Drugog svjetskog rata, bio je stalno gladan i neuhranjen. Mladi, obrazovani i vrijedni član društva kakvim ga je okolina doživljavala privatno je bio povučen i nesiguran, pogotovo u društvu žena. Imao je nekoliko djevojaka, ali sve su ga napuštale jer je bio impotentan.I premda mu je karijera cvjetala, on se osjećao sve gore. Iz Ukrajine se preselio u Rostov gdje ga je sestra upoznala sa djevojkom koju je oženio samo dva tjedna nakon upoznavanja. Čak su dobili i dvoje djece. 

Ubijati je počeo nakon četrdesete godine života. Skoro tri godine nakon ubojstva prve žrtve nije nikoga ubio. A onda je u rujnu 1981. Larisa Tkačenko (17), djevojka poznata po tome što je nudila seks u zamjenu za hranu i piće, zadavljena i izbodena. Utrpao joj je blato usta kako bi prestala vrištati. U lipnju 1982. ubio je Ljubu Birjuk (13), iskopavši joj oči. To mu je postalo zaštitni znak. Sva njegova ubojstva bila su strahovito okrutna jer je on svojim žrtvama uklanjao dijelove tijela. Vjeruje se da je jeo dijelove koje je odrezao s tijela, ali on je priznao da ih je samo 'grickao'.Čikatilo je tako silovao, sakatio, mučio i skrnavio tijela svojih žrtava. Nekima je jeo genitalije, nekima sjekao vrhove jezika, a njegov zaštitni znak - kopanje očiju žrtvama činio je jer je vjerovao “da se u očima čuva lik ubojice i kada osoba umre”.

Angarski manijak

Bivši policajac Mikhail Popkov, zvan Vukodlak i Angarski manijak, ubio je 83 žene i služi dvije doživotne kazne i dodatnih devet godina koje je zaradio na trima suđenjima, objavio je Daily Mail. Policijski izvor vjeruje da je pravi broj njegovih žrtava bliži 200. Prije nego što ih je ubio sjekirama, čekićima, noževima, odvijačima ili lopatama, Popkov je silovao većinu svojih žrtava u dobi od 18 do 50 godina. 

Oženjeni otac jednog djeteta između 1992. i 2010. provodio je teror nad ženama u svom rodnom gradu Angarsku koji je htio "očistiti grad od prostitutki". Psihijatrijska procjena dijagnosticirala je Popkovu ubilačku maniju, stanje kad osoba ima iracionalnu želju nekoga ubiti. Ipak, serijski ubojica proglašen je uračunljivim. 

Ovaj ubojica je proglašen najbrutalnijim serijskim ubojicom koji je ikad živio u Rusiji. U njegovom policijskom izvještaju stoji da je bio "dobar otac i muž" dok je u dva desetljeća pobio i silovao osamdeset i dvije žene.

" Birao sam žene koju su se same vraćale kući po noći. Žene koje su bez razloga bile na ulicama i koje se nisu bojale razgovarati sa mnom, ući sa mnom u auto i one koje su tražile avanturu. Ubijao bi one koje su bile spremne piti alkohol, zabavljati se i imati seksualne odnose ", rekao je ubojica.

Koristio bi svoj policijski auto, nudio prijevoz žrtvama, a zatim bi ih odveo na napuštena područja i ubio. Policija nikada nije sumnjala da bi ubojica mogao biti njihov kolega.

-"Nisam ubijao sve žene, samo one koje su se ponašale nevaljalo. Imao sam želju naučiti ih nečemu i kazniti", dodao je. Popkov.

 

Posjeti Express