Krvoproliće: Napad bombom na koncertu Ariane Grande

Press Association/PIXSELL
Poginulo je najmanje 19 ljudi, a 59 ih je ozlijeđeno
Vidi originalni članak

Snažna eksplozija odjeknula je u ponedjeljak navečer na koncertu Ariane Grande u areni u engleskom gradu Manchesteru. Poginulo je najmanje 19 ljudi, a 59 ih je ozlijeđeno. Policija slučaj istražuje, ali ga tretiraju kao terorizam. Na koncertu su uglavnom bili tinejdžeri, a bilo je i djece stare šest godina. Pojavio se i uznemirujući video koji pokazuje kako su nakon napada zavladali strah, panika i potpuni kaos. Prestravljeni tinejdžeri su pokušali izaći no došlo je do naguravanja i padanja preko stolaca.

Sumnja se da je napad na koncertu američke pop pjevačice izveo bombaš samoubojica. Na Twitteru je pokrenuta potraga za nestalima. Neki su u međuvremenu srećom pronađeni no prema fotografijama još se ne zna sudbina oko 19 mladih ljudi. Policija je objavila telefonski broj na kojem obitelji mogu dobiti informacije. 

"Vidio sam krv, čulo se vrištanje, vidio sam razbacane dijelove ljudskog tijela. To nikada neću zaboraviti", rekao je jedan od svjedoka stravičnog napada. Daily Mail piše da su ljudi na koncertu napadnuti bombom sa čavlima i to u blizini izlaza. Britanska premijerka Theresa May prekinula jepredizbornu kampanju i izrazila sućut obiteljima poginulih. 

Posjeti Express