Lošo ima teoriju: "Požari će vratiti Jugoslaviju"

Goran Stanzl (PIXSELL)
Lošo je oduvijek bio malo flambojantan tip. Naslanja se na terorije zavjere i asimetrične ratove bez vojnika
Vidi originalni članak

Admiral Davor Domazet Lošo, imamo nešto sreće da je u mirovini inače bi već bili u ratu s nekoliko susjednih zemalja, razotkrio je paklenu zavjeru protiv Hrvata. Požari, kaže on, udaraju samo tamo gdje su Hrvati. Vatra nas, kaže Lošo, na stanovit način i voli. 

'Prvo pitanje koje morate postaviti je: Što točno gori? Gori Boka Kotorska, gori Hercegovina i gori Dalmacija', mrtav ozbiljan je admiral u miru. 'To ne može biti slučajno'. 

Lošo je oduvijek bio malo flambojantan tip. Naslanja se na terorije zavjere, asimetrične ratove bez vojnika, ali sad je, kaže, neviđeno realan. Ovi požari rade na uspostavi nove Jugoslavije. Vatra nas, eto, gura natrag u Jugu. Prvo će nas ofuriti, ražalostiti, oslabiti i osvojiti. Onda nam nema drugog izlaza nego natrag u Jugoslaviju. Isto je u Italiji. I oni će prema Jugi. 

Nemojte se previše čuditi: ovaj je tip bio načelnik Glavnog stožera HV-a. Malo je vodio našu vojsku. Bio je i perspektivan jugoslavenski mornarički časnik. Kažu da je kasnio s izlaskom iz JNA jer je u Beogradu čekao da mu propala država napravi novi gebis. Zna čovjek prioritete.

Ovim fantazijama admiral ozbiljno konkurira akademiku i vitezu Željku Reineru koji se baš jutros probudio i shvatio da ga nešto tišti u srcu. Bol ga obuzela zbog opožarenog Splita. 

Admiral Lošo i vitez Reiner, svatko na svoj somnambulni način, rugaju nam se u lice. Rugaju se izluđenim vatrogascima i onim ljudima koji su sinoć sa suhim granama i vodenim pištoljima branili svoje i tuđe kuće. Unatoč jakoj buri, vrućinama, Jugoslaviji, čudnom admiralu i zabrinutom vitezu.  

Posjeti Express