Krenuli: Milanović za HDZ kaže da su papci, Plenković nije ostao dužan

Vjeran Žganec Rogulja/ PIXSELL
Tomislav Karamarko odbijao je izravno sučeljavanje s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem
Vidi originalni članak

Sabor je nedavno raspušten, Državno izborno povjerenstvo još nije ni odobrilo izborne liste, ali HDZ i SDP ponašaju se kao da je predizborna kampanja odavno počela.

"HDZ je bahat kod kuće, a papci su i manji od makovog zrna u inozemstvu", kazao je bivši premijer Zoran Milanović komentirajući poteze hrvatske vlade u odnosima sa Srbijom.

Čelnik Narodne koalicije odgovarao je na pitanja novinara u Zadru i iznimno kritično je komentirao poteze HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera. Osim toga, komentirao je i sastanak novog šefa HDZ-a s predstavnicima diplomatskog zbora u središnjici stranke u Zagrebu.  "Ja sam političar, a ćato možete biti uvijek. Poštujem tu struku i dolazim iz nje, ali ne zovem ih na sastanke, jer kad ste u polici, onda se ponašate kao lider, ne činovnik", rekao je Milanović.

Podsjetimo, novoizabrani predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković susreo se s tridesetak veleposlanika u središnjici stranke na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma.

SDP-ov šef prokomentirao je i neke druge nedostatke HDZ-ovih postupaka. "Nama se ne može dogoditi da ne odemo u Bruxelles na dan kad se odlučuje od poglavlju 23. Mi ne bismo išli da ih blokiramo,

već da ih se upozori. HDZ nema hrabrosti ni za to. Ne želimo ponižavati Srbiju", izjavio je Milanović.

HDZ-ov šef nije ostao dužan pa je samo nekoliko sati kasnije odgovorio Milanoviću govoreći: "Ovakav komentar, čovjeka koji je kao što sam ja, svoju profesionalnu karijeru počeo u diplomaciji, je apsolutno promašen i neprimjeren. Samo pokazuje da nije dobro komunicirao s predstavnicima stranih država u godinama kad je bio na dužnosti šefa Vlade."

Plenković se nije tu zaustavio već je rekao: "Nema razloga da nekome tumači što i kako činiti sa stranim predstavnicima, to znam puno bolje od njega".

U predizbornoj kampanji za prethodne parlamentarne izbore, Milanović je u nekoliko navrata pozvao Tomislava Karamarka na debatu, što je ovaj odbijao. Čini se da bismo napokon mogli dočekati debatu dvojice šefova najvećih parlamentarnih stranaka.

Posjeti Express