Misterij susreta Mesića i Primorca: Zašto je bivši predsjednik u kolicima?!

Fotografija bivšeg predsjednika države s kandidatom za novog u toplicama uzburkala je duhove na desnici. Andrija Hebrang je po Primorcu, zbog kojeg je izašao iz HDZ-a, osuo drvlje i kamenje.
Vidi originalni članak

Što se to događa sa Stjepanom Mesićem? Fotografija koju je u nedjelju objavio dr. Dragan Primorac, a prikazuje "doživotnog bivšeg" u kolicima i "mogućeg budućeg" kako ga gura, izazvala je pozornost javnosti. "Pukla mu je Ahilova tetiva", kaže upućeni izvor. "Stipe je u Naftalanu, u toplicama, već oko mjesec dana".

Stipe je, psihički, u dobrom stanju. Šali se, producira viceve i dosjetke, interes za politiku mu je isti kao i kad je bio u naponu snage.
No, Primorac bi zbog fotografije mogao imati problema. Ona ilustrira njegovu koncepciju povezivanja, tolerancije i kooperacije svih segmenata hrvatskog društva, no Stjepan Mesić je u HDZ-u crvena krpa. 'Oni su simbol rastakanja Hrvatske', kazao je Andrija Hebrang, koji je zbog Dragana Primorca napustio HDZ.

"On šalje poruku: 'ostao sam ljevičar kao i Stipe Mesić i nikad se neću od toga odvojiti'. I očekuje od Stipe Mesića i njegove jugokomunističke UDB-e da ga podrži na njegovom putu za predsjednika hrvatske države", rekao je Hebrang za portal Direktno. "Zamislite vi, jedan HDZ-ov kandidat se intimno druži s jednim Mesićem koji je ilegalno izdavao dokumente koji su bili klasificirani protiv Tuđmana i protiv Hrvatske. Tog se valjda sjećaju svi čitatelji. Jednog Mesića koji je zagubio donaciju novca naših iseljenika, krvavo zarađeni novac, koji su mu dali za bolnicu u Hrvatskoj",  rekao je ogorčeni Hebrang, kojemu je Primorac svojedobno smanjio šanse na predsjedničkim izborima.

"Dragan Primorac uz njega apsolutno paše i to je duo, jedan duet koji je simbol rastakanja hrvatske države. Od Tuđmana, Tuđmanovog HDZ-a pa do same hrvatske države. I zato je dobro da se druže, da barem pokažu: 'ne možemo lagati do te mjere da smo različitih uvjerenja'. Što se tiče njegovog posjeta Mesiću, priče koje kakve idu, da mu Dragan Primorac daje matične stanice i što ja znam, prodajete matične stanice i drugim jadnim ljudima bez ikakvog učinka, valjda Mesiću ne računa, njemu valjda daje besplatno", kazao je dr Hebrang.

Mesiću, vjerojatno, cijela gužva odgovara. On obožava medije, svjetla pozornice, a sad je u dobi kad mu više nitko ništa ne može. Primorac je, pak, poslao poruku tolerancije i suradnje; kontroverznu, ali možda plodotvornu. Ne možeš tolerirati istomišljenike, tolerancija se odnosi na različite...

A Mesić će na rehabilitaciji ostati još neko vrijeme. "Ta ozljeda nije fatalna, ali jako sporo zacjeljuje" kazao nam je prijatelj koji ga je posjetio ovih dana.

“Bio sam u Ivanić Gradu na bučijadi i otvorio sam taj događaj. Kako sam liječnik, na kratko sam s gradonačelnikom otišao u bolnicu Naftalan. Među nekim pacijentima iz Domovinskog rata u jednom trenutku me pozdravio i pacijent Stipe Mesić koji je u invalidskom kolicima jer se oporavlja nakon operacija. Pozdravio sam ga i odmah krenuo dalje jer sam morao natrag u Zagreb”, rekao je Primorac za Kamenjar, dodajući da nije pogriješio, ni ljudski ni politički:

“Kada dođete u bolnicu, svakoga čovjeka treba pozdraviti i to je ljudski i biblijski. Za mene je svaki pacijent potpuno isti” kazao je Primorac. 

Posjeti Express