Ovako izgleda čovjek koji je upravo dobio brutalno veću plaću, ali Orbanova je kao tri Plenkovićeve

Apsolutni rekorder među susjedima je Viktor Orban, e taj ima plaću ko tri Plenkovićeve! Mađarski mediji u lipnju su objavili da je sam sebi dodijelio povišicu pa sad prima oko 16.000 eura neto na mjesec
Vidi originalni članak

O 200 obitelji koje će vladati Hrvatskom pričalo se da je sanjao Franjo Tuđman u nekom njegovom scenariju devedesetih i čini se da ih imamo tu negdje - oko 270. Naime, toliko će saborskih zastupnika i ostalih visokih državnih dužnosnika dobiti ogromne povišice sudeći prema današnjoj odluci s užeg kabineta Vlade, kao što su ekskluzivno najavila 24sata. 

Tako će premijer Andrej Plenković imati točno 2272 eura veću plaću, umjesto 3263 eura sad će dobiti 5535. Predsjednik Zoran Milanović imat će još veću, 6074 eura umjesto dosadašnjih 3600, što je povećanje od 2474 eura, Goran Jandroković imat će 5314 eura umjesto 3113, pišu 24sata. 

Ogromne povišice svakako, pogotovo ako se uzmu u obzir plaće nekih čelnika u regiji, poput Aleksandra Vučića primjerice koji, pisao je Forbes u prosincu prošle godine, ima neto plaću 1715 eura na mjesec i to je bila najmanja plaća u regiji. Nismo naišli na podatak da je dobio nekakvu povišicu. Slovenska predsjednica Nataša Pirc Musar prima 3728 eura i to je dosad bila najveća plaća na Balkanu među političarima. Plenković ju je nadmašio za 1800 eura!

Predsjednik predsjedništva u BiH Željko Komšić prima 3136 eura, a predsjednik Crne Gore Jakov Milatović 1932 eura. 

Apsolutni rekorder među susjedima je Viktor Orban, e taj ima plaću ko tri Plenkovićeve! Mađarski mediji u lipnju su objavili da je sam sebi dodijelio povišicu pa sad prima devet i pol puta više od prosječne mađarske plaće - oko 16.000 eura na mjesec. 

Posjeti Express