Ovo je novi Lovro Kuščević: Plenki ga želi za ministra

Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Visokoobrazovani stručnjak trebao bi naslijediti sada već bivšeg ministra uprave
Vidi originalni članak

Nijedna špekulacija nije pogodila tko je novi ministar uprave. Odlučio sam predložiti Ivana Malenicu, to je dekan Veleučilišta u Šibeniku. Mlad čovjek, pravnik, razumije se u poslove uprave, rekao je premijer Plenković pred zgradom Vlade i dodao:

- On je odličan izbor i zbog svega onoga što sam najavio, a to je osvježenje. Idućih dana obavljat ćemo konzultacije i kad procijenimo da je pravi trenutak predložit ćemo nova imena Saboru.

Stručnjak u javnoj upravi i ustavnom pravu

Malenica je rođen 21.srpnja 1985. u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na pravnom fakultetu u Splitu diplomirao (2008.), Student na poslijediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava (2013.-)

Zaposlio se na Veleučilištu u Šibeniku 2009. godine. godine, najprije kao asistent (2009.), a zatim kao predavač (2013.) za kolegij Upravno pravo i Upravno procesno pravo te viši predavač (2016.) na istim kolegijima. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine.

Stručni interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom te sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferencija. Koautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse (2013.-. 2016.). Član je i Savjeta za razvoj javne uprave.

O novom ministru navodno se neće glasovati na sutrašnjoj sjednici Sabora. 

Posjeti Express